VIDEO Ce i s-a întâmplat profesoarei care a forţat o elevă să se tundă în faţa clasei. „Sentinţa“ consiliului de administraţie

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Ciopârţită în clasă pentru că şi-a decolorat câteva şuviţe de păr, Nicoleta a trebuit să se tundă băieţeşte
Ciopârţită în clasă pentru că şi-a decolorat câteva şuviţe de păr, Nicoleta a trebuit să se tundă băieţeşte

Profesoara de istorie din localitatea Carei, judeţul Satu Mare, care a pus o elevă de 11 ani să se tundă în faţa clasei pentru că şi-a vopsit părul, a fost sancţionată de consiliul de administraţie al şcolii.

Consiliul de administraţie al şcolii a decis reducerea salariului profesoarei cu 10% timp de trei luni. În plus, femeia nu va mai fi diriginta clasei. Decizia, care i-a nemulţumit pe o parte a profesorilor, fiind considerată prea dură, dar a fost considerată justă de părinţi, a fost luată la sfârşitul acestei săptămâni de Consiliul de Administraţie al Şcolii Generale ”Vasile Lucaciu”, format din director, profesori, reprezentanţii sindicatului şi părinţi, scrie PresaSM.

În prealabil, Comisia de anchetă, compusă din foşti directori şi profesori, i-au doar o mustrare scrisă dirigintei. 

Profesoara sancţionată a refuzat să comenteze sancţiunea. 

Incidentul s-a produs pe 11 aprilie. Nicoleta, o fetiţă de 11 ani din localitatea sătmăreană Carei a fost umilită de către diriginta ei în faţa colegilor, fiind obligată să se tundă după ce şi-a făcut şuviţe cu acordul mamei. 
 

Diriginta fetiţei, profesoară de istorie, ar fi intrat la oră cu o foarfecă pe care ar fi pus-o pe bancă. S-a uitat către elevă şi i-ar fi spus să facă ce vrea cu ea, iar aceasta a înţeles că trebuie să se tundă. Iniţial, fetiţa în vârstă de 11 ani şi-a tăiat o şuviţă din păr, iar restul tunsorii ar fi fost continuată de către o colegă de clasă.

 „Am apucat să-mi tai din păr un pic şi o colegă de-a mea a spus că ea ştie să tundă şi doamna dirigintă a spus că o lasă pe ea. «Atunci, hai fă tu aşa!». În oră, ea a predat lecţia şi pe noi ne-a dus în spatele clasei. Ne-a pus pe un scaun să mă tundă“, a povestit eleva pentru presasm.ro.

Când a văzut-o, în final, cu părul ciuntit, singura remarcă venită din partea profesoarei a fost că nu-i nimic, părul “creşte la loc”.

Mama fetei a aflat de cele întâmplate de la o colegă de clasă a copilei, nefiind atenţionată nici de dirigintă şi nici de conducerea şcolii despre faptul că în instituţia de învăţământ nu ar fi permisă intrarea elevilor cu părul vopsit. De altfel, regulamentul de ordine interioară din şcolaă nu are prevederi cu privire al acest aspect. Mai mult, orice încălcare a acestui act sau orice sancţiune poate fi aplicată doar în urma unei şedinţe a Consiliului Profesoral şi nu doar din iniţiativa cadrelor de învăţământ. 

Satu MarePartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite