O elevă de 11 ani susţine că a fost obligată de dirigintă să-şi tundă părul proaspăt vopsit: „A pus foarfeca pe masă şi mi-a spus să fac ce vreau cu ea“

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Nicoleta şi-a făcut şuviţe cu acordul mamei. FOTO: Arhivă personală
Nicoleta şi-a făcut şuviţe cu acordul mamei. FOTO: Arhivă personală

O fetiţă de 11 ani din localitatea sătmăreană Carei spune că a fost umilită de către diriginta ei în faţa colegilor, după ce cadrul didactic i-ar fi cerut să se tundă. Eleva îşi făcuse şuviţe cu acordul mamei. Profesoara lucrează de mai bine de 20 de ani în sistemul de învăţământ şi până acum nu au fost depuse reclamaţii la adresa acesteia.

Diriginta fetiţei, care este şi profesoară de istorie, ar fi intrat la oră cu o foarfecă pe care ar fi pus-o pe bancă. S-a uitat către elevă şi i-ar fi spus să facă ce vrea cu ea, iar aceasta a înţeles că trebuie să se tundă. Iniţial, fetiţa în vârstă de 11 ani şi-a tăiat o şuviţă din păr, iar restul tunsorii ar fi fost continuată de către o colegă de clasă.

„După-masă, la ultima oră, a intrat în clasă foarte tulburată. Cu forfeca pusă pe masă, diriginta mi-a spus să fac ce vreau cu ea. Eu credeam că se referă să-mi tai părul. Am apucat să-mi tai din păr un pic şi o colegă de-a mea a spus că ea ştie să tundă şi doamna dirigintă a spus că o lasă pe ea. «Atunci, hai fă tu aşa!». În oră, ea a predat lecţia şi pe noi ne-a dus în spatele clasei. Ne-a pus pe un scaun să mă tundă“, a povestit eleva pentru presasm.ro.

Mama fetei a aflat de cele întâmplate de la o prietenă, aceasta nefiind anunţată de dirigintă.

„Nici Nicoletei, nici mie nu mi-au zis nimic. Nici la unul din familie nu i-au zis nimic. Că nu-i bine aşa. Să facem ceva cu părul fetiţei. Nu ne-a zis nimeni nimic”, povesteşte mama Nicoletei pentru aceeaşi sursă. 

Părinţii fetiţei, decişi să îşi caute dreptatea în instanţă

Regulamentul de ordine interioară a şcolii unde învaţă fetiţa nu prevede sancţiuni sau nu interzice părul vopsit. Mai mult, orice încălcare a acestui act sau orice sancţiune poate fi aplicată doar în urma unei şedinţe a Consiliului Profesoral. 

Directorul şcolii la care învaţă adolescenta spune că atitudinea cadrului didactic nu reflectă realitatea din şcoală şi că a decis deja întrunirea unei comisii care să afle cum a ajuns foarfeca în sala de clasă. Atât poliţia, cât şi Inspectoratul Şcolar al judeţului Satu Mare au deschis câte o anchetă în acest caz, însă părinţii Nicoletei spun că sunt decişi să-şi caute dreptatea în instanţă. 

Citeşte şi

VIDEO Fratele lui Pablo Escobar, intervievat de un român. „Niciodată nu ne întrebaţi cât am suferit noi. Unde e ancheta morţii lui Pablo şi a rudelor noastre?”

Tânăra care a vrut să incendieze steagul Ungariei în Oradea a scăpat de anchetă. Explicaţia procurorilor

Satu MarePartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite