VERDICT Primarul a pierdut procesul cu cetăţenii: garajele rămân

0
Publicat:
Ultima actualizare:

37 de garaje din cartierul Micro 16 au fost „salvate”. Tribunalul Satu Mare a decis oprirea demolării lor. Locatarii din cartierul Micro 16 pot răsufla uşuraşi. Trimbunalul le-a dat dreptate şi a decis oprirea executării lucrărilor de demoalre a celor 37 de garaje pentru care au acte de proprietate şi autorizaţii de construcţie.

Citeşte şi: Primarul renunţă la demoalrea agrajelor din Micro 16

Au luptat cu primarul şi au câştigat. Este povestea celor 21 de cetăţeni care l-au atacat pe primarul Iulius Ilyes în instanţă pentru că acesta a dispus demolarea garajelor, deşi oamenii aveau atât acte de proprietate cât şi autorizaţie de construcţie pentru ele.
Proprietarii celor 37 de garaje din cvartalul mărginit de bulevardele Sănătăţii şi Muncii, respectiv strada Capricornului şi aleea Universului, au început acţiunea în instanţă în luna octombrie 2010. În urma plângerii, Tribunalul Satu Mare a suspendat temporar lucrările municipalităţii până la emiterea unei hotărâri definitive şi irevocabile.
„Am pornit acţiunea în numele asociaţiei de proprietari în cursul lunii octombrie. Nu ni s-a părut justă acţiunea primarului şi am atacat în instanţă. Anul acesta, tribunalul a emis o hotărâre judecătoarească prin care arată că domnul primar nu are dreptul să demoleze acele construcţii şi că în această fază există dovezi că acele garaje sunt construite legal”, spune Adrian Cozma, avocatul asociaţiei de proprietari.
Mai mult decât atât, când a emis hotărârea, tribunalul a avut în vedere că pentru construirea garajelor proprietarii au avut şi autorizaţie pe vremea respectivă, a precizat avocatul.
Primarul ameninţă
Reacţia edilului-şef faţă de hotărârea tribunalului a fost una de revoltă. „Nu le vom demola, dacă instanţa aşa vrea. Dar nici nu le vom amenaja parcările din faţa garajelor. Vom amenaja doar în spatele lor şi restul zonei. Pur şi simplu nu mi se pare normal ca judecătorul să decidă pentru o construcţie pentru care în urmă cu 20 de ani s-a dat o autorizaţie provizorie, fără să se deplaseze pe teren şi vadă despre ce e vorba. Este totuşi domeniu public”, a declarat primarul Iuliu Ilyes.
Sentinţa tribunalului a fost pronunţată la începutul lunii martie, primarul având drept să declare recurs, pe care care însă  nu l-a formulat. „Ce să facem? Dacă instanţa aşa crede, că garajele trebuie lăsate în pace, le vom lăsa”, a comentat primarul. Astfel, cele 37 de garaje vor rămân neatinse.
În iunie, parcări noi
Primarul Iuliu Ilyes a mai declarat că în această lună vor continua lucrările de demolări de garaje şi amenajări de parcări în alte trei cvartale din cartierul Micro 16, astfel că până în iunie, locatarii vor avea noi parcări şi spaţii verzi.

Satu Mare



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite