Un jandarm cu simţ civic. A restituit un portmoneu cu acte şi bani unui tânăr care îl pierduse

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Jandarmul nu a stat pe gânduri când a găsit portofelul cu bani şi acte şi l-a căutat pe proprietarul lui pentru a-l restitui. Acesta nu a dorit să îşi facă cunoscută identitatea, considerând că a făcut doar un simplu gest civic.

Un jandarm sătmărean a fost salvarea unui tânăr de 24 de ani din Satu Mare. Tânărul şi-a pierdut portofelul cu actele personale şi cu bani, ceea ce putea să îl coste atât multe drumuri cât şi o sumă frumuşică de bani pentru refacerea lor. Norocul tânărului a venit de la un jandarm, care a găsit portofelul înaintea unor alte persoane dezinteresate să îl restituie.

Jandarmul a găsit portofelul tânărului în zona Gării Ferăstrău în jurul orei 10, în data de 1 august. Acesta a acţionat imediat pentru identificarea tânărului pentru a-i restitui bunul personal. 

„ A fost identificat proprietarul,  un bărbat în vârstă de 24 de ani,  din Satu Mare, care, a declarat că a pierdut  portmoneul cu banii şi actele în dimineaţa  aceleiaşi zile.

După ce i-a predat portmoneul cu bani, acte şi carduri, jandarmul a sfătuit bărbatul să manifeste pe viitor o atenţie sporită în legătură cu  banii şi actele personale, iar proprietarul portmoneului, vizibil emoţionat de gestul jandarmului, i-a mulţumit din suflet tânărului subofiţer, declarând că nu credea că  îşi va mai recupera bunurile pierdute.”, se arată într-un comunicat de presă al celor de la Inspectoratul Judeţean de Jandarmi. 

Norocul tânărului a fost că portofelul său a fost găsit de un om de bună credinţă şi nu de persoane rău intenţionate care l-ar fi putut lăsa fără bani şi fără acte. Jandarmul care a făcut acest gest nu a dorit să îşi dezvăluie identitatea, considerând că ceea ce a făcut el este doar un gest civic, însă şefii săi au ţinut să facă public gestul lăudabil al omului. 

Satu Mare



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite