Un instalator a profitat de o tânără cu handicap mintal, din sistemul de protecţie a copilului

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Tânăra este încadrată cu handicap mintal grav - foto: obiectiv-sm.ro
Tânăra este încadrată cu handicap mintal grav - foto: obiectiv-sm.ro

Bărbatul şi-a recunoscut fapta, afirmând că actul sexual a avut loc cu consimţământul tinerei. Bărbatului i-a fost desfăcut contractul de muncă.

Caz nemaiîntâlnit în judeţul Satu Mare. O tânără de 19 ani a fost supusă unor acte sexuale de către unul dintre cei care trebuiau să aibă grijă de ea, respectiv cel care se ocupa de buna funcţionare a casei de tip familial în care aceasta se afla, instalatorul.

Cazul a fost sesizat către DGASP în ziua de 22 ianuarie, luându-se imediat măsuri.

„Am fost anunţaţi luni despre acest caz şi ne-am tot deplasat la Carei să vedem despre ce e vorba. Tânăra a afirmat că a fost violată, dar instalatorul a declarat că a fost vorba de un act sexual care a avut loc cu acordul tinerei. Noi am predat cazul mai departe poliţiei pentru a-l încadra, măsura pe care am luat-o noi a fost de a desface pe moment contractul de muncă al bărbatului. Nu putem permite astfel de comportamente în sistemul nostru”, afirmă Mariana Dragoş, director DGASPC Satu Mare

Tânără se află în centrul din Carei din data 12 ianuarie, iar la doar o săptămână a avut loc actul sexual denunţat de tânără. Se pare că aceasta se afla într-o zi liberă în care a fost învoită să meargă în oraş să îşi viziteze naşa.

Se pare că tânăra nu este la prima plângere de viol pe care o face. Fata de 19 ani, încadrată în grad accentuat de handicap mintal, a mai depus plângere de viol, dar în urma anchetei se pare că aceasta a fost falsă.

Satu Mare



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite