Câţi bani a pierdut Netflix din cauza scandalului sexual în care este implicat Kevin Spacey: „Nu am mai avut o scădere de o asemenea magnitudine“

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Scandalul sexual în care este implicat actorul american Kevin Spacey a afectat compania Netflix pe plan financiar, ducând la pierderi uriaşe de ordinul zecilor de milioane de dolari.

Reprezentanţii Netflix au declarat că au suferit pierderi „neaşteptate“ de 39 de milioane de dolari după ce au decis să renunţe la o serie de lansări. O sursă din interiorul companiei a dezvăluit pentru CNN Money că gaura din buget a fost cauzată de scandalul sexual iscat în jurul starului american Kevin Spacey, care este anchetat de poliţie pentru agresiune şi hărţuire sexuală. 

Netflix a fost forţată să renunţe la proiectele în care era implicat Kevin Spacey după apariţia primelor acuzaţii la adresa actorului. Astfel, serialul de succes „House of Cards“ se va încheia după cel de-al şaselea sezon, în care Spacey nu va mai apărea, iar lansarea filmului „Gore“, aflat în postproducţie, produs de Spacey şi în care acesta interpreta şi rolul principal, a fost anulată. 

„Pur şi simplu nu am mai avut o scădere de o asemenea magnitudine şi legată de o resetare socială după un scandal de hărţuire sexuală. Aşa că a fost neobişnuit din acest punct de vedere“, a declarat David Wells, CFO al Netflix, citat de agenţia News.ro. 

Kevin Spacey nu este singurul star Netflix acuzat de comportament inadecvat sau hărţuire sexuală. Compania s-a văzut nevoită să anuleze şi un show de stand-up comedy al lui Louis C.K., acuzat că s-a masturbat în faţa mai multor femei, ceea ce comediantul a recunoscut, şi a încheiat colaborarea cu scenaristul comediei „The Ranch“, Danny Masterson, care a negat vehement acuzaţiile de viol. 

Totuşi, creşterea masivă a numărului de abonaţi din ultimul trimestru a antrenat o creştere a preţului acţiunilor Netflix care au dus valoarea de piaţă a companiei la peste 100 de miliarde de dolari, notează News.ro. Compania americană a atras 8,33 de milioane de abonaţi noi în ultimul trimestru din 2017, iar cea mai mare parte a acestora, 6,26 de milioane, vin din afara Statelor Unite ale Americii. Sfârşitul lui 2017 a găsit Netflix cu 117,6 milioane de abonaţi în toată lumea.

Amintim că actorul Anthony Rapp (46 de ani), cunoscut pentru rolul din „Star Trek: Discovery“, a povestit în luna octombrie cum Kevin Spacey i-a făcut avansuri sexuale când avea 14 ani, spunând că acel incident i-a marcat existenţa. La scurt timp, Spacey a publicat un mesaj pe Twitter în care i-a cerut iertare, precizând însă că nu-şi aminteşte cu exactitate ce s-a întâmplat în acea noapte, având în vedere că era sub influenţa alcoolului şi că au trecut 30 de ani de atunci. Întreaga poveste aici.

Ulterior, mai mulţi bărbaţi, printre care actorul mexican Roberto Cavazos şi regizorul american Tony Montana, dar şi 20 de angajaţi ai prestigiosului teatru Old Vic din Londra, unde Kevin Spacey a fost director artistic timp de 11 ani, l-au acuzat pe starul american de comportament inadecvat.

Săptămâna trecută, a fost anunţat că poliţia din Londra a deschis o nouă anchetă, cea de-a treia, în cazul lui Spacey, a cărui carieră pare a fi încheiată. 

TV



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite