UDMR Satu Mare strânge semnături pentru organizarea unui referendum

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Deputatul UDMR Kereskeny Gabor şi senatorul Pataki Csaba
Deputatul UDMR Kereskeny Gabor şi senatorul Pataki Csaba

Conducerea UDMR Satu Mare susţine că judeţul nostru trebuie să facă parte dintr-o regiune separată, împreună cu Bihorul şi Sălajul, şi nu să fie o parte componentă a Regiunii de Nord-Vest. Din acest motiv, liderii locali ai UDRM Satu Mare încep de astăzi o campanie de strângere de semnături, în vederea organizării unui referendum cu privire la această problemă.

Potrivit celor declarate de senatorul Pataki Csaba, dacă judeţul Satu Mare va forma o regiune cu Bihorul şi Sălajul, oportunităţile de dezvoltare economice vor fi mult mai mari. „Cele trei judeţe au proiecte transfrontaliere comune cu judeţe din Ungaria ceea ce a dus şi până în prezent la atragerea unor fonduri substanţiale la nivelul acestei regiuni în valoare de 265 milioane de euro“, susţine senatorul UDMR.

Deputatul Kereskenyi Gabor a declarat că în momentul de faţă, în România funcţionează opt mega-regiuni de dezvoltare care „mai mult au încurcat decât au ajutat. În afară de judeţele Timiş, Braşov şi Cluj, respectiv capitala ţării, Bucureştiul, restul oraşelor mai mari nu au avut o dezvoltarea satisfăcătoare“, susţine acesta.

Campania de strângere de semnături va ţine două săptămâni, rezultatele urmând a fi centralizate pe data de 25 octombrie. Kereskenyi spune că, potrivit legii pentru declanşarea unui referendum este nevoie de semnăturile a 5% din numărul cetăţenilor cu drept de vot, ceea ce la nivelul judeţului Satu Mare reprezintă aproximativ 17.000 de semnături. Cu toate acestea conducerea UDMR este încredinţată că vor reuşi să strângă 20.000 de semnături. 

Satu Mare



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite