Uite referendumul, nu e referendumul... pentru demiterea primarului Brăilei

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Acţiunea referendumului de demitere a primarului Aurel Simionescu, organizată de membrii Noua Republică în luna aprilie, a eşuat lamentabil. Miercuri, 9 octombrie, am fost informaţi  de preşedintele Noua Republică despre faptul că eşecul a fost din cauza unui sabotaj al autorităţilor locale, care le-au dat locaţii pentru strângere de semnături la.... periferie.

Membrii Noua Republică au dat în luna aprilie startul unei acţiuni de strângere de semnături pentru organizarea unui referendum de demitere a primarului Aurel Simionescu , subliind că nu este o acţiune de imagine ci, una civică pentru ca cerăţenii să poată lua atitudine. În privinţa succesului unui astfel de demers, vicepreşedintele PNR Brăila Florin Drăgan a declarat atunci că importantă este în primul rând trezirea conştiinţei civice a brăilenilor. "Noua Republică, deşi un partid mic - şi probabil toată lumea ar fi sceptică cu privire la capacitatea noastră de a strânge numărul necesar de semnături, nu suntem un partid naiv şi ştim să organizăm un demers de o asemenea amploare. Primarul şi funcţionarii din primărie sunt în slujba brăilenilor şi nu invers. E un demers care ţinteşte şi responsabilizarea autorităţilor în raport cu comunitatea".

Sabotaj şi bătaie de joc

Preşedintele Noua Republică Stănică  Chirilă ne-a declarat că din cele 20 de locaţii cerute pentru amplasarea punctelor de strângere semnături în municipiu, s-au aprobat 7 , şi alea la periferie. “Ne-au dat locaţii în locuri unde oamenii să nu poată avea acces , la Pod la Brăiliţa , între linii de tramvai, să avem probleme cu Poliţia Rutieră, în spatele unei unităţi militare, într-o piaţă dezafectată etc. Cred că este inutil să mergem înainte cu acest demers, şi sigur vom renunţa..nici nu mai contează câte semnături am strâns. Nu am avut partide alături în această iniţiativă, dar avem satisfacţia că au fost membrii PNL care au semnat în nume propriu acestă iniţiativă.

De ce demitere primar ?


Potrivit declaraţiei preşedintelui PNR Brăila la acel moment, Mihail Ştefănescu, iniţiativa a avut la bază în primul rând constatarea unor încălcări ale legislaţiei privind achiziţiile publice în cazul atribuirii lucrării de reabilitare a Bulevardului Dorobanţi "prin construirea unui caiet de sarcini «cu dedicaţie»". De asemenea, faptul că terminarea lucrărilor bulevardului se va face din fonduri proprii în condiţiile în care "nu sunt bani pentru încălzirea şcolilor, asfaltarea tuturor străzilor din cartierele municipiului, finalizarea reţelei de canalizare din cartierul Radu Negru, Lacu Dulce şi Chercea". Un alt motiv îl constituie "modul sfidător" în care primarul Brăilei a înţeles să sancţioneze o faptă gravă, ce a dus la pierderea dreptului de recurs, rămânând astfel definitivă şi irevocabilă Hotărârea Curţii de Apel prin care s-a consfinţit pierderea a 24.498.262,04 lei.

Brăila



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite