UDMR obţine funcţia de prefect şi în judeţul Satu Mare. Organizaţia deţine cele mai importante funcţii din judeţ

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Actualul prefect, Radu Bud, (foto mijloc) va fi înlocuit de subprefectul Altfatter Tamas (Foto dreapta). Sursa foto: FB Instituţia prefectului Satu Mare
Actualul prefect, Radu Bud, (foto mijloc) va fi înlocuit de subprefectul Altfatter Tamas (Foto dreapta). Sursa foto: FB Instituţia prefectului Satu Mare

După primăria municipiului şi consiliul judeţean, organizaţia sătmăreană a UDMR îşi adjudecă şi instituţia prefectului. Cele două funcţii ale subprefecţilor vor fi ocupate de PNL şi USR-PLUS

A trecut mai bine de o lună de când PNL- USR-PLUS - şi UDMR au început negocierile, care par să fi luat sfârşit. După ce a câştigat scaunul primăriei municipiului Satu Mare şi cel al Consiliului Judeţean Satu Mare, organizaţia judeţeană a UDMR Satu Mare a reuşit să obţină şi postul de prefect. 

Potrivit primelor informaţii, subprefectul Altfatter Tamaş este cel care va ocupa locul actualului prefect, Radu Bud. Cele două funcţii de subprefect vor fi împărţite între PNL şi USR.

Această decizie a atras după sine şi un val de reacţii din partea partidelor oponente. Preşedintele PSD Satu Mare, Ionuţ Oneţ, acuză PNL de faptul că ar fi vândut pe tavă judeţul, în schimbul a celor două funcţii de vicepreşedinte ale Consiliului Judeţean.

“Este încă o dovada a faptului că preşedintele PNL, Adrian Cozma, a dat pe tava judeţul la UDMR, aceasta fiind răsplata la funcţiile de vicepreşedinte primite de PNL la Consiliul Judeţean. Este inadmisibil ca în judeţul Satu Mare, 65% din electorat să nu fie reprezentat la nivel de conducere de Consiliul Judeţean sau Prefectură. Ruşine, Adrian Cozma şi Guvernul PNL”, a declarat acesta.

De cealaltă parte, preşedintele PNL Satu Mare, deputatul Adrian Cozma a declarat că nici cele mai puternice judeţe nu au reuşit să obţină funcţia de prefect, şi asta din cauza echipei de negociere care a fost una foarte restrânsă.

PNL nu putea să ia toate posturile de prefect, iar Satu Mare e un judeţ mic. Ţinând cont de specificul demografic şi de alte lucruri care doar aici la noi au şi o anumită simbolistică, trebuia să avem prefect. În niciun caz nu e vorba de forţa unei organizaţii judeţene de a-şi impune voinţa fiindcă organizaţiile puternice din PNL n-au obţinut funcţia de prefect. Vorbim de Cluj, Timiş, Arad, Suceava, Sălaj. Nici la Bucureşti nu avem prefect. Echipa de negociere a fost una foarte restrânsă formată din preşedinţii partidelor la nivel naţional”, a mărturisit Adrian Cozma. 

Vă recomandăm să mai citiţi:

UDMR a câştigat Prefectura Cluj. Chiar şi noul prefect a fost luat prin surprindere: „Sunt uimit, şocat, blocat”

Dacian Cioloş, despre retragerea lui Traian Berbeceanu din funcţia de prefect: Nu înţeleg unde se grăbeşte să plece

Satu Mare



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite