Dacian Cioloş, despre retragerea lui Traian Berbeceanu din funcţia de prefect: Nu înţeleg unde se grăbeşte să plece

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO Inquam Photos
FOTO Inquam Photos

Copreşedintele USR PLUS Dacian Cioloş reacţionează pe Facebook după ce Traian Berbeceanu şi-a anunţat plecarea din funcţia de prefect al municipiului Bucureşti. El sugerează că actualul prefect ar putea rămâne în funcţie, întrucât criteriile de selecţie nu sunt neapărat de partid.

„Am văzut că domnul Traian Berbeceanu şi-a luat la revedere de la funcţia de prefect, după negocierile politice în care s-a stabilit unde numeşte prefecţi fiecare partid din Coaliţia de guvernare. Eu ştiu că e un om care nu fuge la greu, aşa că nu înţeleg unde se grăbeşte să plece.

Lăsând gluma la o parte, situaţia în care ne aflăm presupune ca în funcţii publice cu o responsabilitate mare să fie oameni competenţi, care au demonstrat că ştiu ce au de făcut şi e nevoie de multe ori şi de continuitate. Chiar dacă numirea în funcţia de prefect la Bucureşti revine PLUS, asta nu înseamnă că avem în vedere doar criterii de partid, ci în primul rând urmărim competenţa şi asumarea unor obiective, respectul pentru muncă şi empatia”, a scris Dacian Cioloş pe Facebook.

Traian Berbeceanu a transmis, marţi, pe Facebook, un mesaj în care precizează că se aşteaptă să fie schimbat. Anunţul vine după ce, luni seară, liderii coaliţia de guvernare au stabilit cum vor fi împărţite funcţiile de prefect şi subprefect în ţară, iar Bucureştiul a revenit celor din USR-PLUS

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite