Ucenicul lui Nicolae Steinhardt, mort din cauza COVID-19. Stareţul Emanuil Rus era împotriva vaccinurilor şi refuzase să fie imunizat

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Stareţul Emanuil Rusu a murit din cauza complicaţiilor provocate de COVID-19. FOTO Facebook / Mănăstirea Bixad
Stareţul Emanuil Rusu a murit din cauza complicaţiilor provocate de COVID-19. FOTO Facebook / Mănăstirea Bixad

Stareţul Mănăstirii Bixad, Emanuil Rus, a pierdut lupta cu boala şi s-a stins, joi, la 67 de ani, după ce a fost internat timp de aproape o lună în secţia ATI a Spitalului Judeţean de Urgenţă Satu Mare.

Părintele arhimandrit Emanuil Rus nu era vaccinat şi nu avea comorbidităţi, spun medicii care au încercat să-i salveze viaţa. El a fost diagniosticat cu COVID-19 la începutul lunii octombrie, iar boala s-a agravat rapid. Pe acest fond, plămânii săi au fost afectaţi în proporţie de aproape 90% şi avea insuficienţă respiratorie acută, pe fondul unei pneumonii provocată de SARS-CoV-2.

Deşi starea lui a părut că se ameliorează, complicaţiile bolii s-au dovedit în cele din urmă fatale, iar medicii au fost nevoiţi să constate decesul său joi, 28 octombrie. 

Doctor în filologie, părintele Emanuil Rus a fost unul dintre apropiaţii lui Nicolae Steinhardt. Format la mănăstirea Rohia, el a fost un timp îndelungat ucenicul lui Steinhardt. Ulterior, el  a fost cel care a salvat manuscrisul „Jurnalul Fericirii” al scriitorului şi călugărului Nicolae Steinhardt, care avea apoi să apară postum la Editura Dacia, după Revoluţie.

Vă mai recomandăm şi:

Primul hypermarket din România amendat pentru că nu a respectat regula certificatului verde. S-a întâmplat la Cluj

Cercetător clujean, despre valul 4  al pandemiei: „Avem prima săptămână cu ceva veste bună”

Satu Mare



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite