Trend descendent al traficului ilegal cu produse ilicite

0
Publicat:
Ultima actualizare:
În judeţ au fost organizate peste 1.000 de acţiuni pentru contracararea contrabandei cu ţigări şi produse accizabile, în ultimii doi ani
În judeţ au fost organizate peste 1.000 de acţiuni pentru contracararea contrabandei cu ţigări şi produse accizabile, în ultimii doi ani

Principala problemă cu care se confruntă Direcţia Judeţenă de Accize şi Operaţiuni Vamale Satu Mare (DJAOV) este traficul ilicit de produse accizabile în special cel de ţigarete de provenienta Ucraina.

În perioada 2011-2012 au fost organizate la nivelul judeţului Satu Mare un număr de 1.111 misiuni de supraveghere şi control al producţiei circulaţiei, comercializării şi transportului produselor accizabile, acţiuni menite să ducă la contracararea contrabandei cu ţigări şi alte produse accizabile.

Conform ultimului studiu al companiei Novel Research, companie care măsoara nivelul comerţului ilicit cu ţigarete provenite din contrabandă, studiu efectuat la solicitarea marilor producatori de ţigarete din România, la sfâritul anului 2012, comerţul ilicit cu ţigarete în România  a scăzut până la 13% din piaţa totală, faţă de peste 15% în anul 2011. „În acest sens, contribuţia zonei noastre este mai mică decât celelalte, ceea ce denotă faptul că instituţiile implicate în acţiunile de prevenire îşi fac datoria. Sigur că rezultatele nu sunt unele foarte mulţumitoare. Mai avem mult de lucru în acest sens“, a precizat Ioan Sabou, director DJAOV.

Ceea ce este îmbucurător este trendul descendent al traficului ilegal cu ţigarete, urmare a măsurilor luate la sfarşitul anului 2012, când acţiunile de contracarare a contrabandei cu ţigarete, au fost organizate prin participarea tuturor instituţiilor cu atribuţii în domeniu. În acest sens au fost organizate mai multe acţiuni în comun în pieţe, în unităţi de comercializare en-gros şi en detail, pe principalele căi de comunicaţie precum şi în alte locuri susceptibile de a fi desfăşurate astfel de activităţi ilegale.

Satu Mare



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite