Tradiţia dansului şi cântecului popular, promovată printre cei mici

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Copiii oferă un spectacol deosebit la fiecare ediţie - foto:informatia-zilei.ro
Copiii oferă un spectacol deosebit la fiecare ediţie - foto:informatia-zilei.ro

Copiii de grădiniţe, fie proveniţi din diverse trupe de folclor, fie că repetă singuri, se întrec în dans şi muzică populară la un festival dedicat lor, care să îi facă să prindă drag de tradiţiile populare.

Centrul Judeţean pentru Promovarea şi Conservarea Culturii Tradiţionale caută toate variante pentru păstrarea culturii tradiţionale în rândul tinerelor generaţii, astfel încât să poată fi asigurată o continuitate şi o siguranţă a acestora în comunitatea sătmăreană.

În urmă cu şapte ani aceştia au avut ideea lansării unui concurs de dansuri şi cântece populare pentru cei mai mici dintre sătmăreni, copiii de grădiniţă, care astfel să prindă drag de tot ceea ce înseamnă cultura tradiţională, de la port la cântec şi dans. 

„Pornind de la profilul instituţiei noastre, urmărind obiectivele propuse pentru păstrarea şi valorificarea tradiţiei şi creaţiei populare din judetul nostru, am reuşit în urmă cu şase ani să iniţiem un festival concurs de folclor care se adresează copiilor şi tinerilor atraşi de cântecul şi jocul popular precum şi de interpretarea muzicii instrumentale.

Anul acesta Festivalul concurs de folclor "DANŢU' MÂNÂNŢĂILOR" a ajuns la cea de a VII - a ediţie.”, afirmă reprezentanţii instituţiei.

Scopul festivalului este acela de a stimula în rândul copiilor interesul pentru receptarea, păstrarea şi punerea în valoare a creaţiilor populare, a frumuseţii portului popular, apropierea de tradiţiile populare precum şi descoperirea, cultivarea şi promovarea tinerilor interpreţi vocali şi instrumentişti precum şi a formaţiilor de dansuri populare şi a ansamblurilor folclorice de copii.

Acest concurs are şi rolul de a stimuli crearea de trupe de tineri în judeţ, care să activeze în rândul dansurilor sau a cântecelor populare, trupe din rândul cărora pe viitor pot apărea artişti care să facă din cultura tradiţională o meserie.

Satu Mare



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite