Ţigări de contrabandă de 180.000 lei, confiscate într-un singur weekend de poliţiştii sătmăreni

0
Publicat:
Ultima actualizare:

În ultimele 48 de ore, poliţiştii de frontieră au depistat patru cetăţeni români care încercau să transporte şi ulterior să comercializeze pe piaţa neagră de desfacere din România, peste 30.000 pachete de ţigări în valoare de peste 180.000 de lei.

Vineri, în jurul orei 17.30, poliţiştii de la Vama Petea au descoperit abandonate într-o pădure din apropierea frontierei de stat 42 de baxuri care conţineau ţigări de provenienţă ucraineană. Coletele cu ţigări au fost duse la sediul sectorului unde în urma inventarierii acestora a rezultat cantitatea de 21.000 pachete în valoare de peste 94.000 lei.

De asemenea, sâmbătă, poliţiştii de frontieră de la Negreşti Oaş au descoperit într-o maşină, în locaşuri special amenajate, mai multe pachete cu ţigări de provenienţă ucraineană, fapt pentru care bărbatul precum şi autoturismul au fost conduşi la sediul sectorului în vederea efectuării unui control amănunţit. Cu această ocazie, în maşină au fost descoperite 3.950 pachete cu ţigări de provenienţă ucraineană în valoare de 35.400 lei, pe care bărbatul intenţiona să le comercializeze pe piaţa neagră de desfacere din România..

La nivelul sectorului Poliţiei de Frontieră Valea Vişeului, judeţul Maramureş, ieri s-a declanşat o acţiune pe linia combaterii contrabandei cu ţigări, în zona de responsabilitate. Astfel s-a reuşit reţinerea unei persoane, cetăţean român, identificat ca fiind V. P. , domiciliat pe raza judeţului Maramureş. La cercetarea terenului, poliţiştii de frontieră au descoperit 12 colete ce conţineau ţigări de provenienţă ucraineană. În urma inventarierii acestora a rezultat cantitatea de 5.750 pachete cu ţigări de provenienţă ucraineană, în valoare de 51.500 lei. Totodată, in urma cercetărilor s-a stabilit că la activitatea de contrabandă au mai participat încă două persoane, cetăţeni români, domiciliaţi pe raza aceluiaşi judeţ.          

În cauză se efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de colectare, deţinerea, producerea, transportul,  preluarea, depozitarea, predarea, desfacerea şi vânzarea bunurilor sau a mărfurilor care trebuie plasate sub un regim vamal cunoscând că acestea provin din contrabandă sau sunt destinate săvârşirii acesteia, iar întreaga cantitate de ţigări a fost ridicată în vederea confiscării.

               

Satu Mare



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite