Taxele de parcare şi amenzile se vor dubla de anul viitor

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Taxa de parcare va creşte de la 2 lei la 4 lei pe or, iar abonamentele rezidenţiale vor creşte la 150 lei, banii adunaţi în prezent din aceste taxe nefiind suficienţi pentru investiţii în domeniul parcărilor.

Executivul municipiului Satu Mare a propus o serie de măsuri cu privire la parcările din municipiul Satu Mare. Afirmând că iau exemplul oraşelor mai dezvoltate din zonă, edilul împreună cu echipa a decis creşterea taxei de parcare de la 2 lei la 4 lei.

„„Am propus şi urmează ca consilierii să voteze un tarif ridicat în zona centrală, de la 2 lei pe ora la 4 lei pe oră. Am extins cu câteva străzi zona A. AM decis că aparţine de centrul istorie şi e bine ca cei care decis să staţioneze acolo s aibă şi plata corespunzătoare. Vrem să facem ordine şi vrem să eliminăm în jurul hotelurilor şi a băncilor acele semne care arată că locurile sunt rezervate pentru ei. S-a ajuns să se folosească blocatoare.

Numărul maxim de locuri pe care poate să îl rezerve un hotel este de 12 locuri. Este vorba de Aurora, unde am auzit că ei dau mai departe pe bani, ceea ce nu este normal.”, a afirmat city managerul Masculic Csaba.

Totodata creşte şi amenda pe care cei de la ADP o vor aplica celor care parchează fără tichet de parcare. Dacă până acum amenda a fost de 20 lei, de anul viitor se propune ca aceasta să crească la 50 lei.

Nu doar amenda va creşte ci şi preţul abonamentelor din parcările de cartier.

„Tariful din cartiere a fost redus în ultimii ani, de la 200 lei la 80 de lei. S-a considerat a fi o măsură bună pentru că a crescut numărul de abonamente, doar că din aceşti bani nu se mai pot face investiţii, pentru că sunt multe parcări care nu au iluminat. Cu cei 80 de lei nu se pot face multe lucruri, aşa că executivul a decis să crească preţul la 150 lei. Nu s-a ridicat la 200 cum a fost, dar am propus 150 lei. ”, a mai afirmat Mascilic Csaba.

Satu Mare



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite