Start la maratonul de teatru pentru tineret

0
Publicat:
Ultima actualizare:

28 de trupe amatoare de teatru concurează la cea de-a V-a ediţie a festivalului RotarAct. Elevi din Satu Mare, Carei, Cluj-Napoca, Turda, Hunedoara sau Suceava se vor întrece într-un maraton de teatru de trei zile

Peste 200 de elevi din şase oraşe se întrec timp de trei zile la cea de-a V-a ediţie a Festivalului de Teatru RotarAct Natyaveda, organizat de clubul sătmărean Rotary, în parteneriat cu Teatrul de Nord Satu Mare, care a asigurat spaţiul pentru desfăşurarea întregului eveniment.
„Ne aflăm la cea de-a V-a ediţie a concursului festival RotarAct, unde se întâlnesc în acest an 28 de trupe din ţară. Sunt cu două trupe mai puţine decât anul trecut, însă suntem convinşi că şi această ediţie va avea succes”, spune Lorena Creţ, organizator şi preşedintele Clubului Rotary.

Concurs pentru elevi

De astăzi şi până miercuri iubitorii de teatru, în special tinerii, sunt aşteptaţi să vizioneze spectacole puse în scenă 100% de elevi, concursul desfăşurându-se în trei categorii: liceu, gimnazii şi one-man-show.
„Anul acesta s-au înscris patru trupe la secţiunea gimnaziu, 17 la categoria licee şi vom avea parte de şapte one-man-showuri de excepţie”, mai spune organizatoarea.
La concursul de anul trecut secţiunea liceu a fost câştigată de trupa Viceversa din Cluj-Napoca, care care va participa şi anul acesta, secţiunea gimnaziu a fost câştigată de trupa Şcolii Generale „Grigore Moisil” din Satu Mare, respectiv one-man-show-ul de sătmăreanul Florian Mara.

Câştigătorii revin

„Personal mă aflu la cea de-a treia ediţie a concursului, iar cu trupa la cea de-a doua. Revin oricând cu mare plăcere deoarece organziarea a fost mereu excepţionlă, iar juriul a fost format din oameni competenţi să-şi justifice voturile. Anul trecut am câştigat cu piesa «Steaua fără nume, iar anul acesta venim cu spectacolul «Femeia din manuscris», un spectacol cu care am câştigat anul trecut marele premiu şi alte două premii speciale la festivalul de teatru din Sebeş. Piesa noastră va putea fi vizionată meircuri de la ora 17.30”, spune Rudolf Herceg, reprezentantul trupei clujene Viceversa.
Astăzi sunt programate patru spectacole în sala mare şi alte cinci în sala Studio, a Teatrului de Nord, urmând ca marţi şi miercuri să îşi prezinte piesele alte 19 trupe şi actori. Miercuri de la ora 20.00 în sala mare va avea loc şi decernarea premiilor. Pentru cei care doresc să asiste la spectacole, preţul unui bilet pentru o zi de festival, cu acces la toate spectacolele, este de opt lei.


Satu Mare



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite