Spadasina Simona Pop, medaliată cu aur la Olimpiada de la Rio, va fi cetăţean de onoare a municipiului Satu Mare

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Primarul municipiului Satu Mare şi-a exprimat pe facebook intenţia de a-i oferi Simonei titlul de „Cetăţean de Onoare”
Primarul municipiului Satu Mare şi-a exprimat pe facebook intenţia de a-i oferi Simonei titlul de „Cetăţean de Onoare”

Titlul de campioană olimpică a fost singurul care i-a lipsit Simonei Pop, componentă a lotului olimpic de scrimă, din palmares. Municipalitatea oraşului ei natal, Satu Mare, are de gând să o premieze cu titlul de „Cetăţean de Onoarea.

Judeţul Satu Mare are din nou un motiv de mare mândrie,după ce spadasina crescută şi formată la Satu Mare timpde 12 ani, Simona Pop, a câştigat împreună cu lotul naţional a României, medalia de aur la Jocurile Olimpice de la Rio.

Şcoala sătmăreană de scrimă a dat de-a lungul timpului mulţi sportivi care au făcut performanţă în acest sport, câştigând titluri naţionale, europene sau mondiale, dar performanţa reuşită de Simona Pop este unică în scrima sătmăreap, şi extrem de rară pentru sportivii sătmăreni în general, Simonaatingând apogeul cu acest nou titlu pe care îl adaugă în palmares.

Prin intermediu unei postări pe facebook, primarul Kereskenyi Gabor transmite că va propune la următoarea şedinţă de consiliu local ca Simonei Pop să i se acorde titlul de cetăţean de onoare al municipiului Satu Mare, ca semn de recunoştinţă pentru mândria pe care a adus-o sătmărenilor.

„Simona Pop merită să devină cetăţean de onoare al Municipiului Satu Mare. O sătmăreancă campioană olimpică! Ce putem să ne dorim mai mult în sport? Felicitări şi lui Francisc Csiszár, cel care a antrenat-o pe campioana olimpică timp de 12 ani. La viitoarea şedinţă a Consiliului Local Satu Mare voi propune acordarea Simonei Pop a titlului de Cetăţean de Onoare al municipiului Satu Mare. Suntem mândri de Tine, toţi sătmărenii!” scrie edilul in postarea pe facebook.

Reacţia sportive nu a întârziat să apară, aceasta postând tot pe facebook o poză în care ţină în mână un mesaj de mulţumire pentru susţinerea venită din partea celor din Satu Mare.

Simona
Satu Mare



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite