Şeful Poliţiei din Negreşti Oaş, urmărit penal pentru abuz în serviciu

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Procurorii anticorupţie au dispus punerea în mişcare a acţiunii penale şi luarea măsurii controlului judiciar faţă de Ioan Ghencean FOTO  satmareanul.net
Procurorii anticorupţie au dispus punerea în mişcare a acţiunii penale şi luarea măsurii controlului judiciar faţă de Ioan Ghencean FOTO  satmareanul.net

Şeful Poliţiei din oraşul Negreşti Oaş, judeţul Satu Mare, este urmărit penal pentru abuz în serviciu, pentru că nu a luat măsuri pentru identificarea autorilor unei infracţiuni, infomrează Direcţia Naţională Anticorupţie (DNA).

Procurorii anticorupţie au dispus punerea în mişcare a acţiunii penale şi luarea măsurii controlului judiciar faţă de Ioan Ghencean, pentru abuz în serviciu.

În ordonanţa de dispunere a controlului judiciar se arată că există probe din care rezultă suspiciunea rezonabilă că, la data de 27.12.2010, Ioan Ghencean, în calitate de şef al poliţiei oraşului Negreşti Oaş, cu ştiinţă şi-a îndeplinit defectuos atribuţiile de serviciu, cauzând o vătămare a drepturilor şi intereselor legale ale unei persoane vătămate, concomitent cu obţinerea pentru o altă persoană, a unui avantaj nepatrimonial.

Potrivit DNA, la data de 27.12.2010 şi în zilele următoare, inculpatul şi-a îndeplinit în mod defectuos atribuţiile şi obligaţiile de serviciu stabilite prin fişa postului şi prin procedura privind organizarea şi desfăşurarea activităţii poliţiei pentru investigarea şi cercetarea infracţiunilor de lovire sau alte violenţe, vătămare corporală şi vătămare corporală gravă, prin aceea că nu a luat măsuri imediate pentru identificarea autorilor unei infracţiuni cu violenţă, precum şi a mijloacelor de probă.

"În acest mod, şeful Poliţiei Oraşului Negreşti Oaş, a făcut posibilă netragerea la răspundere penală a unuia dintre autorii unei infracţiuni de vătămare corporală gravă, săvârşită împotriva unei persoane vătămate, fapt ce a dus la lezarea drepturilor şi intereselor legale ale respectivei persoane", informează DNA.

Vă recomandăm şi

Baronul Gheorghe Bunea Stancu acorda firmei pe care o controla contracte din bani publici

Dosarul fraudei de la cel mai mare club de fiţe din Banat, amânat după „metoda Voiculescu“. Procurorul DNA, acuzat că a fost parşiv

DNA: Gheorghe Bunea Stancu şi Florin Mija s-au folosit de funcţii, prejudiciind CJ Brăila

Satu Mare



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite