Satu Mare: Fetiţă de cinci ani spulberată pe trecerea de pietoni

0
Publicat:
Ultima actualizare:

O fetiţă de cinci ani care traversa strada pe trecerea de pietoni, alături de mama şi frăţiorul ei, a fost accidentată grav dimineaţă în jurul orei 10.00 pe strada Lucian Blaga. Fetiţa a fost transportată, în comă, la clinica de Neurochirurgie din Cluj cu un elicopter SMURD.

Autoarea accidentului este o băimăreancă de 43 de ani. Iuliana Guţiu conducea o maşină marca Audi şi se pare că nu a observat-o la timp pe fetiţa care traversa strada alături de mama ei şi un frăţior care se afla în cărucior.

image

„Şoferiţa a fost testată cu aparatul etilotest rezultatul fiind negativ. Nu avea nici viteză pentru că nu sunt urme de frânare pe asfalt. I-au fost recoltate şi probe biologice de sânge pentru stabilirea unei eventuale alcoolemii“, a declarat Cătălin Dănciuţ, şeful biroului poliţiei rutiere. Pe numele băimărencei a fost întocmit dosar penal pentru vătămare corporală din culpă. Dacă va fi găsită vinovată, aceasta riscă o pedeapsă cu închisoarea de la 3 luni la 5 ani.

image

Alina Paşca a fost transportată cu o salvare, în comă,  la spitalul judeţean din Satu Mare, unde medicii au constatat prezenţa unui cheag de sânge pe creier. Medicii sătmăreni au decis transportarea micuţei la clinica de Neurochirurgie din Cluj Napoca. Din fericire mama, Dana Paşca, de 21 de ani, şi băieţelul de doi ani şi jumătate au scăpat cu răni uşoare.
„Traversam liniştite strada pe trecerea de pietoni, iar când am fost pe la mijlocul zebrei o şoferiţă  care nu a ţinut cont de trecerea de pietoni ne-a lovit din plin. Băieţelul era în cărucior, noroc că avea cuplate centurile căruciorului, astfel numai s-a răsturnat, julindu-se la o mână. Fetiţa este în comă iar acum se află în drum spre Cluj, însoţită de medicii de pe salvare“, a declarat mama micuţei. Dana Paşca a pornit şi ea către spitalul din Cluj.

Satu Mare



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite