Repartizare liceu 2015 Satu Mare. Absolvenţii de clasa a VIII-a care au susţinut Evaluarea Naţională au aflat la ce colegiu vor studia

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Aboslvenţii de gimnaziu au aflat azi la liceu au fost repartizaţi. FOTO: Adevărul/Sever Gheorghe
Aboslvenţii de gimnaziu au aflat azi la liceu au fost repartizaţi. FOTO: Adevărul/Sever Gheorghe

După două săptămâni de la afişarea rezultatelor finale, elevii au aflat azi la ce liceu au fost repartizaţi în funcţie de opţiunile completate pe fişele de înscriere. Aceştia pot obţine informaţii referitoare la rezultatele primei etape de admitere computerizată în licee pe site-ul edu.ro

Conform Inspectoratului Scolar Judetean din cei 1900 elevi absolvenţi ai clasei a VIII-a, înscrişi pentru admiterea în învăţământul liceal la unităţi de învăţământ din judeţul Satu Mare, au fost repartizaţi 1867, iar 33 au rămas nerepartizaţi. Au ocupat locuri în învăţământul liceal în judeţul Satu Mare şi 9 elevi proveniţi din alte judeţe, care prin înscriere au avut această opţiune. De asemenea, 46 de elevi din judeţul Satu Mare au fost repartizaţi în învăţământul liceal în alte judeţe.

Cei 1867 de elevi repartizaţi au ocupat 1225 locuri în clase de la filiera teoretică, respectiv 642 locuri în clase de la filiera tehnologică.

Liceele care au toate locurile ocupate după repartizarea computerizată sunt:

  • Colegiul Naţional “Mihai Eminescu” Satu Mare
  • Colegiul Naţional “Ioan Slavici” Satu Mare
  • Liceul Teoretic Carei
  • Liceul Teoretic German “Johann Ettinger” Satu Mare
  • Liceul Teologic Ortodox “Nicolae Steinhardt” Satu Mare
  • Liceul Tehnologic Tăşnad
  • Liceul Tehnologic “Constantin Brâncuşi” Satu Mare
  • Liceul Romano-Catolic “Josephus Calasantius” Carei
  • Colegiul Tehnic “Elisa Zamfirescu” Satu Mare

Completarea fişei de opţiuni de către candidaţii care nu au participat la prima repartizare şi completarea unei noi fişe de opţiuni de către cei rămaşi de repartizat în a doua etapă a admiterii va avea loc în perioada 15 - 20 iulie 2015, iar a doua etapă a repartizării computerizate în 23 iulie 2015.

Evaluare Naţională 2015

Evaluarea Naţională pentru absolvenţii clasei a VIII-a s-a desfăşurat în perioada 22 - 30 iunie 2015.  În judeţul Satu Mare au fost desmenate 94 centre de examen. Lucrările s-au corectat în patru centre zonale de evaluare în cadrul următoarelor unităţi de învăţământ: Şcoala Gimnazială „Lucian Blaga” Satu Mare, Şcoala Gimnazială „Mircea Eliade” Satu Mare, Şcoala Gimnazială „Constantin Brâncoveanu” Satu Mare şi Liceul Reformat Satu Mare. Marţi, 14 iulie, elevii au putut afla la ce liceu au fost repartizaţi, listele fiind publicate pe site-ul oficial al Ministerului Educaţiei, www.edu.ro.

Calendarul de desfăşurare a examenului a cuprins:

22 iunie 2015 – Limba şi literatura română – probă scrisă

23 iunie 2015 – Limba şi literatura maternă – probă scrisă

24 iunie 2015 – Matematica – probă scrisă

26 iunie 2015 – Afişarea rezultatelor (până la ora 16)

26 iunie 2015 – Depunerea contestaţiilor (orele 16-20)

27 - 29 iunie 2015 – Rezolvarea contestaţiilor

30 iunie 2015 – Afişarea rezultatelor finale după contestaţii

Rezultatele finale, după contestaţii, obţinute la examenului de Evaluare Naţională pentru absolvenţii clasei a VIII-a s-au afişat  în 30 iunie la centrele de examen şi sunt postate pe site-ul Inspectoratului Şcolar Judeţean www.satmar.ro.

Ponderea elevilor care au obţinut medii peste 5 este mai mare cu 11,31% decât la Evaluarea Naţională 2014, când procentul a fost de 65,42%. Potrivit datelor afişate, la nivelul judeţului nostru s-au obţinut 36 note de 10 la proba de Limba şi literatura română, nouă note de 10 la Limba şi literatura maghiară şi 66 note de 10 la proba de Matematică.

Satu Mare



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite