Proiecţie de film cu Cinemobilul într-o cetate isorică din judeţul Satu Mare

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Un grup de elevi şi studenţi cu iniţiativă, autorităţi locale cu deschiderea faţă de propunerile tinerilor şi un cadru istoric, sunt elementele unei seri reuşite, cu un film românesc pe măsură, „Usturoi”. Totul se petrece joi seara, de la ora 20, în cetatea Ardudului

Departe de agitaţia oraşului, într-un cadrul cu o ambianţă plăcută şi încărcat de istorie, locuitorii oraşului Ardud, dar şi alţi locuitori din judeţul Satu Mare sunt invitaţi să ia parte la proiecţia filmului românesc „Usturoiul” dar şi a altor filme alb-negru şi desene animate. În total, două ore şi jumătate de relaxare, linişte şi energie pozitivă, în cetatea Ardudului, un loc de basm, tot mai des utilizat pentru evenimente culturale.

Totul este posibil datorită Asociaţiei Samstudia, un grup de elevi şi studenţi din judeţul Satu Mare careau ca principal scop ca tinerii din Satu Mare,cei care nu au plecat în centrele universitare sau care s-au întors de la studii să retrăiască atmosfera studenţească, tinerească şi astfel de revigoreze viaţa culturală a tinerilor. Evenimentul de proiecţie a filmului face parte dintr-un festival mai amplu, ce se desfăşoară sub denumirea de RestArt&Music Festival, care începe să se împământenească în conştiinţa colectivă.

„Evenimentul va avea loc astăzi începând cu ora 20:00, locaţia fiind una istorică şi cu tradiţie pentru judeţul nostru şi anume cetatea Ardud. Ca şi concept, caravana CineMobilul îmbină o serie de discuţii despre istoria cinematografică cu proiecţii de film alb-negru, filme româneşti, dar şi desene animate pentru cei mici. Idee gândită de clujeanul Tudor Baciu se integrează perfect în editia din acest an a festivalului RestArt.” a declarat Mihaela Ban, coordonatoarea din acest an a festivalului.

Această proiecţieeste posibilă datorită unui proiect mai vechi a unui clujean, respectiv Cinemobilul. Acesta este proiectul unui tânăr din Cluj Napoca,prin care a dorit să facă accesibil accesul la filme tuturor categoriilor sociale, din toate zonele. Astfel omul şi-a transformat dubiţa într-un cinematograf mobil pe roţi. Aparatura este atent aranjată în maşină, astfel încât prin deschiderea portbagajului fasciculul de lumină care proiectează imaginea poate străbate distanţa până la ecranul de proiecţie. Acest gen de eveniment va avea loc în premieră în cetatea Ardudului iar la nivel judeţean este a doua iniţiativă de acest gen după cea a Caravanei TIFF. 

Satu Mare



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite