Proiect demarat de APM Satu Mare, pentru eliminarea ambroziei

0
Publicat:
Ultima actualizare:
ambrozia

A.P.M Satu Mare în parteneriat cu I.S.J. Satu Mare a lansat programul de educaţie ecologică în anul 2005, bucurându-se de un mare succes. Elevii premianţi la etapa finală de anul acesta vor fi răsplătiţi cu o excursie în Copenhaga, unde vor face o scurtă vizită la Agenţia Europeană de Mediu.

De Ziua Pământului, Agenţia pentru Protecţia Mediului Satu Mare a lansat cea de-a doua etapă a proiectului „Viaţa pentru mediu, viaţă pentru om“,  proiect ajuns la a VII-a ediţie. De asemenea, în cadrul evenimentului de astăzi au fost prezentate detalii cu privire la modul de organizare a zilei de 8 iunie, când va avea loc o acţiune de colectare a ierbei bârloagelor.

Ocupanţii locurilor I, II şi III din prima etapă vor participa la faza internaţională care va avea loc cu ocazia Zilei Mondiale a Mediului. Tematica concursului final este ca fiecare elev să propună o campanie de conştientizare pentru eliminarea ambroziei. Elevii care vor realiza cele mai frumoase proiecte vor participa, drept compensaţie, la o excursie în Copenhaga, unde vor vizita Agenţia Eiropeană de Mediu.

Educaţia pentru mediu reprezentând o prioritate în formarea generaţiilor tinere, începând cu anul  2005, A.P.M. Satu Mare în parteneriat cu I.S.J. Satu Mare a iniţiat, lansat şi organizat Programul de educaţie ecologică “Viaţă pentru mediu, viaţă pentru om”. Scopul programului este promovarea formării atitudinilor necesare pentru a întelege inter-relaţiile dintre oameni, culturã şi mediul înconjurãtor, pentru dezvoltarea activitãţii conştiente şi responsabile care au drept scop îmbunãtãţirea calitãţii mediului.

Datorită succesului obţinut prin implementarea la nivelul judeţului Satu Mare în perioada 2005/2006, programul a avut continuitate şi în următorii ani, iar temele abordate au fost diversificate în funcţie de problemele de mediu identificate

Satu Mare



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite