Primăria Satu Mare şi FRF au semnat un parteneriat pentru bază sportivă modernă şi centru de pregătire a copiilor din mediul rural

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Stadioanele Dinamo şi Unio sunt în cărţi pentru a deveni baze sportive modernizate pe banii FRF. Cel de-al doilea este încă în posesia Ministerului Educaţiei.

Primăria Municipiului Satu Mare şi Federaţia Română de Fotbal au pus miercuri, 9 mai, bazele unui parteneriat privind realizarea unei baze sportive moderne, iar alături şi de Consiliul Judeţean Satu Mare a unui centru de pregătire pentru copiii talentaţi din mediul rural.

Primarul Gábor Kereskényi şi preşedintele Consiliului Judeţean Satu Mare, Pataki Csaba, s-au întâlnit miercuri cu preşedintele Federaţiei Române de Fotbal, Răzvan Buleanu care a făcut o în vizită în nord-vestul ţării. La întâlnire au mai participat şi preşedintele Comisiei tehnice din cadrul FRF, Mihai Stoichiţă, managerul de competiţii pentrru copii şi juniori, Felix Grigore, precum şi fostul internaţional Zoltan Ritli.

În urma acestei întâlniri, edilul municipiului, Gábor Kereskényi şi Răzvan Burleanu au stabilit încheierea unui parteneriat privind realizarea unei baze sportive care să cuprindă şi un teren de fotbal sintetic, de dimensiuni oficiale. Realizarea terenului sintetic va fi finanţată de FRF, iar Primăria va asigura utilităţile.

”Am înfiinţat un fond de investiţii la nivelul FRF, astfel că avem resursele financpiare necesare pentru realizarea investiţiei de la Satu Mare, imediat ce Primăria stabileşte locaţia”, a declarat Răzvan Burleanu.

Primarul Gábor Kereskényi a propus baza sportivă Dinamo şi fostul stadion Unio, acesta din urma având însă situaţia juridică neclară, fiind încă în proprietatea Ministerului Educaţiei.

Răzvan Buleanu a propus şi realizarea la Satu Mare a unui Centru de pregătire pentru copii din mediul rural, finanţat de FRF, care va funcţiona pe lângă LPS Satu Mare, municipalitatea finanţând cazarea la internatele şcolare a micilor fotbalişti.

De asemenea, primarul Gábor Kereskényi a prezentat proiectul CSM Olimpia, obiectivul fixat fiind ca în 2021, când se împlinesc 100 de ani de la înfiinţarea Olimpiei, clubul sătmărean să fie din nou în Liga 2.

”Vizita la Satu Mare a preşedintelui FRF Răzvan Burleanu ne dă garanţia că noul proiect privind renaşterea fotbalului sătmărean este viabil”, a declarat Gábor Kereskényi.

Satu Mare



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite