Pompierii sătmăreni, mai rapizi şi mai eficienţi în primele trei luni ale acestui an decât anul trecut

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Colonelul Nicolae Dima este mulţumit de pompierii sătmăreni - foto: Adrian Caraba
Colonelul Nicolae Dima este mulţumit de pompierii sătmăreni - foto: Adrian Caraba

Atât timpii de răspuns cât şi timpii de intervenţie au scăzut, pe fondul scăderii numărului de intervenţii din primele trei luni ale acestui an.

Inspectoratul Pentru Situaţii de Urgenţă înregistrează noi baremului pozitive care dau încredere populaţiei în activitatea acestei instituţii, motiv pentru pompierii rămân pe primul loc în clasamentul încrederii populaţiei în instituţiile publice.

Timpii de răspuns şi timpii de răspuns sunt tot mai buni în cadrul ISU „Someş” Satu Mare, pe fondul unui număr mai scăzut de intervenţii.

„Numărul de intervenţii au scăzut, ca urmare a bunelor activităţi preventive desfăşurate de cadrele inspectoratului. Se observa o scădere de la 2396 la 1956, în perioada 1 ianuarie – 31 martie, fata de aceeaşi perioada de anul trecut. Cea mai mare activitate rămâne la detaşamentul din Satu Mare. Un alt aspect îmbucurător se refera la timpii de răspuns, timpul mediu de răspuns în cazul ambelor genuri de intervenţii a scăzut. Dacă la incendii scăderea nu este una spectaculoasa, la echipajele SMURD timpul mediul de intervenţie a scăzut cu 5 minute 43 de secunde, iar cel de răspuns cu 35 de secunde.”, a afirmat colonelul Dima Nicolae.

Acesta a mai afirmat ca se bucura şi pentru faptul ca nu s-a înregistrat nici un deces în incendii în aceasta perioada, iar doua animale au fost salvate.

Referitor la partea de inspecţie de prevenire, se înregistrează o creştere a numărului de avize la incendiu dar şi a numărului de autorizaţii emise, de 15 anul acesta, fata de doar 3 anul trecut.

Satu Mare



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite