Percheziţii la falsificatorii de paşapoarte din Satu Mare, Cluj, Galaţi şi Maramureş. Reţeaua lucra pentru cetăţenii moldoveni

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Anchetatorii au descoperit o
reţea ai căror membri se ocupau de falsificarea de
paşapoarte, iar beneficiari ar fi fost mai mulţi cetăţeni
moldoveni. FOTO - avantuliber.ro
Anchetatorii au descoperit o reţea ai căror membri se ocupau de falsificarea de paşapoarte, iar beneficiari ar fi fost mai mulţi cetăţeni moldoveni. FOTO - avantuliber.ro

În cursul zilei de vineri, 13 martie 2015, în baza unor autorizaţii emise de către instanţă, sub coordonarea procurorilor din cadrul Secţiei de urmărire penală şi criminalistică, ofiţeri şi lucrători din cadrul Direcţiei Generale Anticorupţie, precum şi ai Brigăzii Speciale de Intervenţie ‘Vlad Ţepeş’ a Jandarmeriei, desfăşoară percheziţii domiciliare în 16 locaţii situate pe raza judeţelor Maramureş, Galaţi, Satu Mare şi Cluj.

”Procurori ai Secţiei de urmărire penală şi criminalistică din cadrul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie efectuează cercetări într-o cauză penală având ca obiect săvârşirea infracţiunilor de constituire a unui grup infracţional organizat, fals în înscrisuri oficiale, uz de fals, trafic de influenţă, precum şi complicitate la fals în înscrisuri oficiale, uz de fals şi trafic de influenţă, cumpărare de influenţă, folosire în orice mod, direct sau indirect de informaţii ce nu sunt destinate publicităţii ori permiterea accesului unor persoane neautorizate la aceste informaţii”, se arată într-un comunicat remis presei de Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie.

Din probele administrate în cauză a rezultat că infracţiunile sunt săvârşite de către mai multe persoane care falsificau, pe teritoriul Republicii Moldova, documente de identitate pentru persoane interesate să le obţină contra cost.

Potrivit unor informaţii din rândul anchetatorilor, sumele percepute ajungeau până la 3.000 de euro, din care 1.000 de euro erau plătiţi înainte, iar restul la primirea documentelor.

În documentarea activităţii infracţionale, procurorii au beneficiat de suportul tehnic şi informativ al Serviciului Român de Informaţii.

Vă mai recomandăm

Percheziţii la falsificatorii de paşapoarte şi permise auto din Maramureş. Permise auto pentru 1100 de euro

Percheziţii la Braşov pentru prinderea unor falsificatori de paşapoarte

 

Satu Mare



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite