Pentru câţi bani vine Moş Crăciun?

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Moş de închiriat de la Dream House
Moş de închiriat de la Dream House

La Satu Mare, există o singură firmă care îl închiriază pe Moş Crăciun, pe lângă pesoanele autorizate. Preţul cel mai mic pentru o jumătate de oră în compania lui Moş Crăciun este de 25 de lei, sumă cerută de persoane fizice autorizate.

Pentru o oră petrecută în compania unui Moş Crăciun, sătmărenii scot din buzunare zeci sau chiar sute de lei. Un Moş Crăciun se închiriază la Satu Mare cu preţuri ce pornesc de la 25 de lei în cazul persoanelor fizice şi pot ajunge la 400 de lei în cazul persoanelor juridice. Singura firmă din oraş specializată pe acest segment de închirieri nu a majorat preţurile din cauza crizei. În schimb, persoanele fizice autorizate mai negociază preţul.

200 de lei o ora de spectacol
Un Moş Crăciun însoţit de două crăciuniţe şi un spiriduş se închiriază de la firma specializată cu 200 de lei pentru persoanele fizice şi cu 300 - 350 pentru persoanele juridice. „Fiecare personaj este costumat original. Pentru 200 de lei pe oră aceştia dau un adevărat spectacol în faţa copiilor şi le duc şi cadouri. Preţurile au rămas cele de anul trecut. În zilele noastre şi cinci lei contează pentru un om, aşa că am decis să nu umblăm la preţuri“, a declarat Eva Nezezon, reprezentanta firmei de închirieri. Tot de aici sătmărenii îşi pot închiria costume de moşi la 30 - 35 de lei pentru copii şi la 45 de lei pentru adulţi. 

25 de lei, cel mai mic preţ 
25 de lei costă o jumătate de oră petrecută în compania unui Moş Crăciun. O firmă de taxi din oraş pune şi în acest an la dispoziţia sătmărenilor aproximativ 10 persoane autorizate care în seara de Crăciun pot fi solicitate să ducă daruri copiilor cuminţi. Pentru aceşti bani, moşii închiriaţi povestesc şi colindă cu copiii. „Am avut şi de Moş Nicolae 10 persoane, vom avea cam tot atâtea şi în seara de Crăciun. De aproximativ cinci ani închiriem moşi, iar preţurile au rămas cam aceleaşi“, a spus Ioan Fanea, directorul firmei de taxi.

Preţul cel mai piperat îl au de achitat firmele sau instituţiile care organizează petreceri în seara de Crăciun şi vor ca angajaţii să aibă parte de un adevărat spectacol cu Moş Cărciun, crăciuniţe şi spiriduşi. „Costumele sunt special realizate, sunt din materiale de cea mai bună calitate, iar îmbrăcate ne duc într-o lume de poveste. Onorăm comenzi şi pentru persoane fizice la preţuri ce pornesc de la 100 de lei o oră, iar pentru persoanele juridice preţurile pot atinge 350 - 400 de lei“, spune Florin Nicolau, persoană fizică autorizată.  

Cifre: 25 de lei este preţul cel mai mic pentru închirierea unui Moş Crăciun


Satu Mare



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite