Partidul lui Băsescu şi-a inaugurat noul sediu de la Satu Mare, în prezenţa unor lideri de la Bucureşti

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Liderul partidului care a lipsit a fost Sebastian Lăzăroiu   FOTO Cristina Cîcău
Liderul partidului care a lipsit a fost Sebastian Lăzăroiu   FOTO Cristina Cîcău

Noua formaţiune politică şi-a inaugurat la Satu Mare sediul partidului şi al fundaţiei cu acelaşi nume. Evenimentul a avut loc vineri, în prezenţa unor membri marcanţi de la nivel central, precum fostul ministru de Externe şi actual vicepreşedinte al formaţiunii politice Teodor Baconschi sau consilierul prezindeţial Eugen Tomac, preşedintele PMP.

Stafful Partidului Mişcarea Populară au furat startul campaniei electorale şi au prezentat presei câteva soluţii generatoare de libertate şi stabilitate economică garantată, obiectivele principale cu care liderii PMP pleacă la drum şi cu care vor încerca să salveze românii din mâinile USL. Adrian Papahagi a ţinut să-şi exprime convingerea şi solidaritatea faţă de preşedintele Traian Băsescu şi reformele sale.

„Cred că este obligaţia noastră ca şi cetăţeni să tragem un semnal de alarmă şi mergem către români cu mesajul că România are nevoie de o altă politică, iar dreapta este soluţia care poate genera politici corecte, care să genereze prosperitate şi stabilitate, dar nu în ultimul rând libertatea economic. Vrem cu certitudine să ducem mai departe reformele preşedintelui Traian Băsescu. Românii au observant de ce este în stare USL. Ponta ia decizii pe care apoi nu şi le mai recunoaşte. Ne-am săturat de un astfel de spectacol de prost gust", a fost mesajul transmis de către şeful PMP, Eugen Tomac.

Vicepreşedintele Partidului Mişcarea Populară, Adrian Papahagi, a declarat că formaţiunea a pornit cu 5% în sondaje, ceea ce este un lucru încurajator. Totodată, acesta a enumerate câteva dintre condiţiile pe care ar trebui să le îndeplinească un cetăţean, înainte să se înscrie în formaţiune. „Cine s-a săturat de cultura blat, cine recunoaşte că este băsist convins, cine vrea să fie alături de nou şi nu de partied expirate, este binevenit alături de noi“, a ţinut să evidenţieze Papahagi.

La rândul său, fostul ministru de Externe Teodor Baconschi (vicepreşedinte PMP) şi-a construit discursul politic mai mult prin ceea nu are Satu Mare, sau ceea ce nu a devenit dar ar trebui să devină. " Suntem aici pentru a pregăti o alternanţă faţă de USL. Suntem un partid altfel. Am venit la Satu Mare 4/5 membri de la Bucureşti tocmai pentru a vă arăta susţinerea. Satu Mare, mai ales prin Ţara Oaşului, trebuia să se transforme într-un vârf de lance către Occident. Vrem libertate economică şi solidaritate faţă de oameni", a fost declaraţia lui Teodor Baconschi.

Noua construcţie politică Mişcarea Populară, filiala Satu Mare, şi-a inaugurat sediul partidului şi al fundaţiei cu acelaşi nume, în prezenţa conducerii centrale a Partidului Mişcarea Populară (PMP) dar şi a celor doi preşedinţi PMP de pe plan local, Laura Bota şi Aurelian Vineaţă şi a altor membri de partid din regiunea de NV. Dintre cei de la conducerea centrală au participat preşedintele de la Bucureşti, Eugen Tomac, fostul ministru de Externe, Teodor Baconschi, consilierii prezidenţiali (fost ministru al Muncii), Adrian Papahagi, Cristian Petrescu şi deputatul Clement Negruţ.

Înregistrarea la Tribunalul Bucureşti a Partidului Mişcarea Populară a avut loc luni, 16 septembrie, după ce a fost amânată din cauza că patru intervenienţi în dosar au depus contestaţii, invocând motive legate de siglă, denumirea şi componenţa formaţiunii politice. Potrivit preşedintelui formaţiunii locale, Laura Bota, în judeţul Satu Mare s-au înscris déjà peste 2.000 de oameni.

Satu Mare



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite