Trei şcoli din municipiul Satu Mare vor fi reabilitate, din fonduri europene

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Şcoala Ion Creangă va fi reabilitată energetic şi dotată cu echipamente IT   FOTO harta.edu.ro
Şcoala Ion Creangă va fi reabilitată energetic şi dotată cu echipamente IT   FOTO harta.edu.ro

Trei şcoli generale din municipiul Satu Mare vor fi reabilitate din fonduri europene. La una dintre ele lucrările vor începe de îndată, iar la celelalte abia după ce se vor întocmi documentaţiile finale, care urmează să fie semnate în cursul lunii octombrie.

Şcoala cu clasele I-VIII Avram Iancu din Satu Mare, unde învaţă 630 de elevi, va beneficia de 400.000 euro, prin intermediul proiectului “Implementarea măsurilor de eficienţă energetică la şcoala cu clasele I-VIII Avram Iancu  din municipiul Satu Mare”. Din suma totală, 11.200 euro reprezintă contribuţia proprie.

Lucrări prevăzute în proiect sunt de reabilitarea şi eficientizarea din punct de vedere energetic a clădirii şcolii: înlocuirea ferestrelor de lemn cu tâmplărie termoizolantă, termoizolarea anvelopei, modernizarea sistemului de încâlzire, a instalaţiilor electrice, sanitare şi a conductelor şi de dotare a şcolii cu echipamente IT, echipamente inetracive de predare, materiale didactice pentru laboratoare de fizică, chimie, multimedia. Contract a fost semnat astăzi, iar durata acestuia este 18 luni, din care execuţie cinci luni.

De asemenea, Şcoala cu clasele I-VIII Ion Creangă, unde învaţă 572 de elevi, va fi reabilitată energetic, prin intermediul proiectului “Implementarea măsurilor de eficienţă energetică la şcoala cu clasele I-VIII, Ion Creangă din municipiul Satu Mare”. Şi în acest caz, proiectul se ridică la o valoare totală de 462.000 euro. Lucrări prevăzute în proiect sunt cele de reabilitarea şi eficientizarea din punct de vedere energetic a clădirii şcolii, inclusiv a sălii de sport: înlocuirea ferestrelor de lemn cu tâmplărie termoizolantă, termoizolarea anvelopei, modernizarea sistemului de încâlzire, a instalaţiilor electrice, sanitare şi a conductelor şi dotarea şcolii cu echipamente IT, echipamente inetracive de predare, materiale didactice pentru laboratoare de fizică, chimie, multimedia. Acesta se află în faza de precontractare.

Cea din urmă este cu clasele I-VIII, Bălcescu Petőfii, care, la fel ca şi Ion Creangă, va fi reabilitată energetic şi dotată cu echipamente IT. Proiectul se ridică la suma de 486.000 euro. Lucrări prevăzute în proiect: reabilitarea şi eficientizarea din punct de vedere energetic a clădirii şcolii: înlocuirea ferestrelor de lemn cu tâmplărie termoizolantă, termoizolarea anvelopei, modernizarea sistemului de încâlzire, a instalaţiilor electrice, sanitare şi a conductelor şi dotarea şcolii cu echipamente IT, echipamente inetracive de predare, materiale didactice pentru laboratoare de fizică, chimie, multimedia.

Satu Mare



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite