Olimpia a intrat în săptămâna patimilor. Sătmărenii sunt la a treia înfrângere consecutivă. ACS Poli Timişoara – Olimpia Satu Mare 3-0

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Olimpia Satu Mare a bifat a treia înfrângere consecutivă, după ce a fost învinsă fără drept de apel, scor 3-0, de către lidera seriei a II-a, ACS Poli Timişoara: Partida a contat pentru prima etapă a playoff-ului.

„Galben albaştri” s-au prezentat pe Bega precum mielul la tăiere, băieţii lui Tibi Csik fiind dominaţi la toate capitolele de o formaţie timişoreană care are cele mai mari şanse, din această serie, de a promova în prima ligă.

Gazdele i-au luat tare pe sătmăreni încă din debutul partidei Belu şi Boldea, având posibiliatea de a deschide rapid scorul. O va face în schimb brazilianul Pedro Henrique (min.13) care a executat perfect penaty-ul scos de către fundaşul Belu.

Oaspeţii au şi ei două bune oportunităţi de a egala. În minutul 35, Sălăgeanu a tras puţin pe lângă poarta lui Edi Pap iar cu un minut înainte de pauză Bujor îl face mare pe goal keeper-ul timişorean care cu un reflex uimitor scoate de sub bară şutul atacantului Olimpiei.

Tot “violeţii’ încep mai bine şi mitanul secund Keita şi Pedro Henrique fiind foarte aproape de majorarea scorului. Alexa mută inspirat şi-l scoate pe Henrique introducându-l pe Doman, intrarea acestuia ducând la dinamizarea jocului. Mijlocaşul timişorenilor execută bine  o lovitură liberă (min.64), iar balonul a ajuns de la sătmăreni la Elek, care marchează pentru 2-0. Acelaşi Doman mai are două bune oportunităţi de a duce rezultatul la scor de neprezentare însă greşeşte de puţin ţinta. Se va face totuşi 3-0 (min.78) când timişorenii fac şah mat apărarea visătoare a Olimpiei, combinaţia în trei Doman-Elek-Bărbuţ,  lăsându-l fără replică pe portarul Anca-Trip. Pe final tot gazdele sunt mai periculoase însă Florin Nanu nu-l umileşte de tot pe portarul sătmărenilor.

Debut aşadar cu dreptul pentru timişorenii de la ACS Poli în faţa unei Olimpia Satu Mare, formaţie mai degrabă nemotivată şi lipsită de mari ambiţii.

Remarcaţii antrenorului Alexa au fost Doman şi Elek. Conform celor de la timisplus.ro,tehnicianul a precizat că e mulţumit de joc şi rezultat, dar încă nu e momentul pentru exuberanţe. ”Sunt mulţumit, e o victorie clară. Ştiam ce ne aşteaptă, Satu Mare e o echipă care şi-a îndeplinit deja obiectivul. Pe lângă cele trei goluri, am avut şi multe ocazii. Mă bucur că azi am arătat consistenţă, asta îmi dă încredere pentru meciul de la Mioveni. Play-off-ul e foarte lung, Reşiţa şi Oltul sunt contracandidatele noastre, ar mai fi fost şi Mioveniul dacă am fi câştigat astăzi. E o mulţumire moderată, ne aşteaptă un meci greu vineri. În meciurile de play-off există o anumită presiune cu fiecare meci ce trece, pentru că jucătorii ştiu că se apropie finalul. Nu am putut să ne exprimăm cu dezinvoltură, e greu când ştii că fiecare meci poate conta. Aveam nevoie de victoria aceasta concludentă, am arătăt că merităm să câştigăm”, a punctat Alexa.

Aceeaşi sursă menţionează că Tiberiu Csiki a recunoscut că îi este greu să îi mai motiveze pe elevii săi după atingerea obiectivului de intrare în play-off. ”Încerc să îi motivez pe băieţi. Noi ne-am atins obiectivul, acum încerc să îi motivez, să demonstreze şi ei că sunt fotbalişti, să dăm o replică cât mai consistentă, şi ca echipă, dar şi individual. Astăzi am reuşit mai puţin, a fost un rezultat ruşinos, zic eu. Cam aceasta e diferenţa dintre ACS Poli şi Olimpia Satu Mare. ACS Poli are cel mai bun lot şi Timişoara merită o echipă în Liga I, păcat că nu a avut an de an în prima ligă”, a spus Csiki.

ACS Poli: Pap, Belu, Melinte, Cânu, Neagu, Petre (cpt.), Keita, Bărbuţ (min 81 Nanu), Boldea (min 46 Poparadu), Pedro Henrique (min 62 Doman), Elek

Olimpia Satu Mare: Şuta, Micaş, Onicaş, Sălăgeanu, Muntean, Rus (min 71 Dunca), Villand, Faur (min 59 Feier), Bujor (min 46 Lukacs), Heil

Vă mai recomandăm

Olimpia a terminat cu o înfrângere sezonul regulat. Unirea Tărlungeni – Olimpia Satu Mare 1-0. Program play-off

Olimpia Satu Mare a remizat nul cu ACS Poli Timişoara, în derby-ul etapei. În urma acestui rezultat sătmărenii se califică în playoff

Satu Mare



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite