O şcoală din Satu Mare a reprezentat România într-un proiect important pe tema drepturilor copilului la Paris

0
Publicat:
Ultima actualizare:

O şcoală din Satu Mare a reprezentat România într-un proiect internaţional organizat la Paris în perioada 19-27 octombrie. Copiii împreună cu profesoara lor au prezentat acolo drepturile copiilor din ţară, un film despre România, două dansuri tradiţionale, costumele populare şi au oferit cadouri tuturor delegaţiilor participante.

Şcoala  Gimnaizială  ”Ion  Creangă”  în  parteneriat  cu  Asociaţia  Stea a participat la proiectul internaţional  Fraternity Cup organizat la Paris în perioada 19-27 octombrie.

Astfel  un  grup  de  şase  copii însoţiţi  de profesoara Doina Feher din partea Şcolii Ion Creangă şi profesorul Crina Napradi de la Liceul Tehnologic Ardud  (voluntar  al  Asociaţiei  Stea)  au reprezentat România la acest proiect important pe drepturile copilului din întreaga lume. Acest proiect a fost  organizat de Asociaţia Franceză La Voix  De L' Enfant, membră a Comisiei Internaţionale  Consultative pentru repturile copiilor din 1986.

În ultimii cinci ani această asociaţie a reunit în cadrul proiectului Fraternity Cup copii de pe patru continente care, timp de o săptămână au desfăşurat activităţi pe drepturile copilului, fără a ţine cont de religie, etniee, situaţie materială sau culoare. Anul  acesta  au  participat  doisprezece  delegaţii  şi  anume:  Madagascar, România, India, Bosnia, Palestina, Afganistan, Brazilia, Burkina, Senegal şi trei delegaţii din Franţa.

Copii de la Şcoala Ion Creangă împreună cu profesoara lor au reprezentat cu cinste România, au prezentat care sunt drepturile copiilor din ţara lor, un film despre România, două dansuri tradiţionale, costumele populare şi au oferit cadouri tuturor delegaţiilor participante.

"Copiii au făcut faţă cu succes la toate activităţile şi  competiţiile desfăşurate, s-au descurcat în a comunica în limba franceză şi engleză, iar la meciul de fotbal organizat au luat locul trei. Suntem mândrii de tot ceea ce am realizat şi sperăm că am făcut cinste ţării noastre la acest eveniment important", a declarat profesoara Doina Feher.

Vă recomandăm şi

DIICOT cere decăderea din drepturile părinteşti pentru o mamă consumatoare de canabis care-şi alăpta bebeluşul

Fără slujbe religioase la festivităţile de început de an şcolar

Republica Moldova e singura ţară din Parteneriatul Estic care include în Acordul de Asociere cu UE un capitol referitor la drepturile copilului

Satu Mare



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite