Noua Direcţie Regională a Finanţelor Publice ar putea fi înfiinţată la Satu Mare, datorită încasărilor mari ale arieratelor la bugetul de stat

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Pe cele patru luni, gradul de realizare este de 106, 8%, aduncându-se la bugetul de stat 20, 4 milioane de lei, depăşind media pe ţară   FOTO Cristina Cîcău
Pe cele patru luni, gradul de realizare este de 106, 8%, aduncându-se la bugetul de stat 20, 4 milioane de lei, depăşind media pe ţară   FOTO Cristina Cîcău

Mircea Ardelean, directorul Direcţiei Generale a Finanţelor Publice Satu Mare, a declarat astăzi că face lobby pentru ca viitoarea Direcţie Regională a Finanţelor Publice să fie înfiinţată la Satu Mare. Şanse mari există, Satu Mare clasându-se pe locul 2 în topul celor mai mari încasări ale arieratelor pe ţară pe primele patru luni ale anului.

După cum arată şi cifrele, rezultatele controalelor efectuate de inspectorii fiscali sătmăreni pe primele patru luni ale anului au adus la bugetul de stat aproape cele mai mari încasări la nivel de ţară. Dacă pe trimestrul III (ianuarie, februarie, martie) s-a înregistrat un grad de realizare de 104, 4% (şapte milioane de lei încasaţi) la nivelul judeţului Satu Mare, de această dată gradul de încasare doar pe luna aprilie este de116, 7% (13 milioane lei încasări). „Acest lucru a însemnat pentru judeţul Satu Mare un binemeritat loc IV“, a declarat Mircea Ardelean.

Motivul pentru care în luna aprilie s-au încasat atât de mulţi bani la bugetul de stat din plata arieratelor la nivelul judeţului Satu Mare, dar şi la nivelul întregii ţări, este plata salariilor bugetarilor înainte de termen, impozitul pe salarii care trebuia încasat pe luna mai fiind încasat la sfârşitul lunii aprilie.

Pe cele patru luni, gradul de realizare este de 106, 8%, aduncându-se la bugetul de stat 20, 4 milioane de lei, depăşind media pe ţară, rezultate ce poziţionează judeţul Satu Mare pe locul 2 în topul clasamentului pe ţară, primul clasat fiind Botoşani. După cum a declarat şi Mircea Ardelean, Clujul se situează pe un loc 2 de la coadă, bătălia din cadrul regiunii din NV- estul ţării, în scopul înfiinţării Direcţiei Regionale, dânsu- se între Satu Mare şi Oradea.

Mircea Ardelean a mai anunţat că avea loc o etapă specială prin care va trece Direcţia Generală a Finanţelor Publice Satu Mare. „În 20 mai, pe ordinea de zi a Consiliului Europei va fi tratată tema evaziunii fiscale. România şi-a asumat nişte angajamente amânate, referitor la reorganizare, unul dintre acestea fiind reforma administraţiei fiscale, pentru care s-a semnat recent un acord cu Banca Modială, fiind alocaţi ţării noastre peste 80 milioane lei“, a precizat Mircea Ardelean.

Directorul Finanţelor a precizat că reforma va consta în reorganizarea aparatului de lucru prin înfiinţarea direcţiilor regionale şi înfiinţarea Direcţiei Anti- fraudă, formată pe structura Gărzii Financiare şi a Vămii Interioare. „Gradul de colectare a veniturilor la bugetul de stat nu va fi afectat şi nici angajaţii“,a conchis Ardelean.

Satu Mare



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite