Marea selecţie se apropie. Peste 200 de concurenţi se vor întrece în lupte pe 22 iunie

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Proiectul unicat în România, Marea Selecţie, va avea loc pe 22 iunie, de Zilele Judeţului Satu Mare. Selecţiile din localităţile din întreg judeţul s-au terminat, fiind selectaţi circa 200 de de tineri.

Gheorghe Ardelean, iniţiatorul acestui proiect, îşi propune, prin intermediul acestei manifestări, să găsească noi talente sportive în luptele greco-romane. 

„Este cunoscut faptul că selecţia este o componentă extrem de importantă pentru o mare performanţă. Momentul în care descoperi un sportiv contează 70- 80% în performanţa acestuia. Toate acţiunile zonale au scos în evidenţă sportivi cu reale calităţi de afirmare în sportul luptelor“, a declarat Gheorghe Ardelean.

Marea selecţie este prima acţiune de acest gen din România şi a început pe 24 mai în Carei, când s-au descoperit primii pricepuţi în acest domeniu. Au participat peste 50 de elevi care s-au întrecut într-un concurs de trânte.

În acest sens, la Satu Mare a fost organizată o întâlnire a foştilor luptători din perioada anilor 1945 şi până în prezent, care a fost un prilej de socializare, împrietenire şi cunoaştere, făcând o punte de legătură între generaţii. Deşi timpul de la iniţiativa la finalizare a fost foarte scurt, întâlnirea a fost un succes, bucurându- se de prezenţa a 60- 70 de persoane, unde atmosfera a fost întreţinută de o masă tradiţională copioasă, muzică, discursuri, premii.

Satu Mare



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite