Lumina Sfântă a ajuns la Satu Mare direct de la Ierusalim. Delegaţiile de preoţi au venit de la 600 km distanţă pentru a lua Lumina Sfântă

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Lumina Sfântă împărţită pe Aeroportul Satu Mare - Foto: Adrian Caraba
Lumina Sfântă împărţită pe Aeroportul Satu Mare - Foto: Adrian Caraba

De 7 ani în Satu Mare s-a creat o tradiţie ca în fiecare an un echipaj să facă deplasarea în sâmbăta de Paşte la Ierusalim pentru a aduce Lumina Sfântă. Şi în acest an obiceiul a fost păstrat, diferenţa fiind că de această dată echipajul a ajuns mai devreme.

Lumina Sfântă a Învierii a fost adusă din Ierusalim şi în acest an direct la Satu Mare. Protopopul Socoloan însoţit de reprezentanţi ai familiei Leţiu, cea care sponsorizează mereu acest demers, au ajuns în această seară în jurul orei 22 pe aeroportul Satu Mare într-un avion de mic dimensiuni, aducând cu ei Lumina Sfântă.

Peste 100 de persoane au aşteptat echipajul pentru a lua Lumina Sfântă şi a o duce la bisericile de care aparţin. Pentru al treilea an la rând a fost prezent şi un grup de preoţi din Ucraina, aceştia fiind însoţiţi de această dată de alţi prieteni care au dus Lumina Sfântă până în Slovacia, la 600 de kilometrii de Satu Mare. Aceştia au adus şi de această dată un cadou pentru binefăcătorul care a făcut posibil din punct de vedere financiar ca Lumina Sfântă să ajungă la Satu Mare, o icoană care reprezenta Cina cea de Taină. De asemenea, la Satu Mare a fost prezentă şi primăriţa din oraşul Seini, dar şi oameni veniţi din toate colţurile judeţului.

image image

Grupul de patru persoane din Satu Mare care a mers la Ierusalim după Lumina Sfântă a făcut două opriri până să ajungă înapoi acasă, una la Sibiu şi una la Cluj, unde au fost aşteptaţi de oameni chiar şi din Timişoara şi Suceava, care au luat avionul mai departe pentru a duce Lumina Sfântă acasă. Sătmărenii au fost cei care şi în acest an au adus Lumina Sfântă pentru tot Ardealul.


 

Inviere Satu Mare
Inviere Satu Mare

Pe aceeaşi temă:

Timişorenii au primit Lumina Sfântă de la mitropolitul Ioan Selejan. Enoriaşii nu s-au mai înghesuit la Catedrală ca în anii trecuţi

Satu Mare



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite