JUSTIŢIE: Tukacs şi alţi doi sătmăreni au fost trimişi în judecată pentru crimă organizată, furt şi complicitate la furt

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Tukacs, Condor şi alţi şapte inculpaţi au stat în arestul IPJ Alba din 23 ianaurie până în 8 martie/Foto:ADEVĂRUL DEVA
Tukacs, Condor şi alţi şapte inculpaţi au stat în arestul IPJ Alba din 23 ianaurie până în 8 martie/Foto:ADEVĂRUL DEVA

Dorel Tukacs, Mircea Condor şi Marian Simion au fost trimişi în judecată pentru crimă organizată, complicitate la furt şi furt calificat. Cei trei, alături de alţi 29 de inculpaţi sunt acuzaţi au furat utilaje în valoare de 4,5 milioane de euro din patru ţări ale Uniunii Europene, pe care ulterior le-au vândut la preţuri mult mai mici.

Dorel Tukacs, Mircea Condor şi Marian Simion au fost trimişi în judecată de procurorii DIICOT Hunedoara în cursul zilei de luni. Sătmărenii, alături de alţi 29 de inculpaţi în acelaşi dosar vor fi judecaţi pentru crimă organizată, complicitate la furt şi furt calificat cu consecinţe deosebit de grave, după ce au fost identificaţi ca fiind autorii unor furturi de utilaje în valoare de 4,5 milioane euro, sustrase din Olanda, Franţa, Italia şi Grecia.

Tukacs a fost trimis în judecată pentru furt de utilaje, complicitate la furt şi crimă organizată

Au furat şi vândut utilaje din Europa
Tukacs şi Condor, alături de alte şapte persoane, au fost prinşi în 22 ianuarie la Deva, după ce în aceeaşi zi au vândut cu 40.000 de euro trei tractoare pe teritoriul Ungariei, utilaje estimate la 130.000 de euro. Ei au fost eliberaţi din arest la data de 8 martie, iar între timp procurorii DIICOT au mai identificat 23 de suspecţi în acelaşi caz, printre care un cetăţean italian, un subcomisar de poliţie de la Brigada de Combatere a Criminalităţii Organizate Alba Iulia, Schiau Liviu, şi pe şeful Direcţiei Judeţene de Informaţii Alba, Tarnu Ioan, ultimii doi acuzaţi de sprijinirea grupului infracţional.

„O parte din membrii grupării aveau rolul de a identifica utilajele agricole, modalitatea de păstrare şi depozitare folosită de proprietari, căile de acces pentru pătrunderea prin efracţie, existenţa unor sisteme de alarmă sau de urmărire GPRS. După executarea acestor operaţiuni, inculpaţii sustrăgeau utilajele şi întocmeau în fals facturile şi documentele de transport, necesare introducerii în România. Liderii grupului contactau firmele de trasport şi identificau potenţialii cumpărători. Utilajele erau valorificate de către inculpaţi la preţuri mult sub valoarea reală, după contrafacerea seriilor de identificare”, informează biroul de presă al DIICOT.

image

Trimişi în judecată în libertate
„În cursul zilei de 30 mai procurorii au finalizat urmărirea penală şi au înaintat rechizitoriul Curţii de Apel Alba, pentru judecare. Primul termen stabilit pentru judecarea cauzei a fost fixat pentru 16 iunie”, spune Cosmin Muntean, purtătorul de cuvânt al Curţii de Apel Alba.
Sătmărenii ar fi trebuit să fie judecaţi în stare de libertate, însă Tukacs este arestat acum la Satu Mare pentru şantaj. Se pare că acesta va fi judecat în paralel pentru mai multe infracţiuni. „Pentru crimă organizată, complicitate la furt şi furt calificat cu consecinţe deosebit de grave, el riscă închisoarea de la 5 la 20, respectiv de la 10 la 20 de ani”, mai spune Muntean.
Cifre: 4,5 milioane de euro este valoarea utilajelor furate din străinătate.

Satu Mare



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite