Judoka de la CSM Satu Mare, Vasile Fuşle jr. va arbitra în cadrul Campionatelor Europene de Tineret U 23 din Polonia

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Unul dintre cei mai apreciaţi judoka, atât pe plan naţional cât şi internaţional, Vasile Fuşle jr., va arbitra la sfârşitul acestei săptămâni, la Campionatele Europene de Tineret U 23. Competiţia se va desfăşura în perioada 14-16 noiembrie, în oraşul Wroclaw din Polonia.

„Până în prezent am arbitrat la mai multe competiţii internaţionale, dar cea mai importantă competiţie din cariera mea de până acum, la care voi arbitra, va fi la sfârşitul acestei săptămâni, în oraşul Wroclaw din Polonia, la Campionatele Europene de Tineret U 23. Sunt foarte fericit că am fost nominalizat de către Comisia Europeană a Arbitrilor de judo şi îmi doresc să fie o competiţie reuşită pentru mine, fără greşeli, ca să fiu nominalizat pentru blocurile finale, adică, când sunt luptele pentru medalii unde sunt selectaţi cei mai în formă arbitri din ziua competiţiei. De asemenea, îmi doresc ca pe viitor să fiu nominalizat în continuare la competiţii majore precum Campionatele Mondiale, şi de ce nu, Jocurile Olimpice, visul oricărui spo ortiv şi arbitru, care de fapt este maximul carierei”, a declarat Vasile Fuşle jr.

Competiţia din Polonia va fi difuzată în direct pe Internet, pe site-ul www.ippon.tv. „Voi face deplasarea în Polonia alături de echipa naţională de Judo U23, în cadrul căreia se află şi colegul meu Eduard Nicolaescu de la CSM Satu Mare. Nicolaescu va concura la categoria de 73 kg, şi ne dorim ca reprezentativa României să obţină cât mai multe medalii la aceste Campionate Europene”, spune antrenorul sătmărean.

Vasile Fuşle jr. a început să practice judo-ul în anul 1990 la AS Mobila Satu Mare, sub îndrumarea tatălui său, Vasile Fuşle senior, care l-a iniţiat şi în tainele arbitrajului. În prezent judoka sătmărean este legitimat la CSM Satu Mare în cadrul secţiei de judo.De-a lungul carierei de sportiv a câştigat numeroase medalii naţionale şi internaţionale. Vasile Fuşle jr. a mai fost legitimat la cluburile: CS Samobil Satu Mare, CSM Baia Mare, Tohkon Judo Academy din Statele Unite şi Judo Club FuşleSecurity Satu Mare. În anul 2000 tot la iniţiativa tatălui său a devenit arbitru naţional de judo, categoria a 3-a (este primul nivel), iar după 11 ani a ajuns arbitru naţional la cel mai înalt nivel la noi în ţară, timp în care a arbitrat majoritatea campionatelor naţionale de la copii până la seniori. Ca urmare a evoluţiei sale, a fost propus de către Colegiu de Arbitri de Judo din România şi Federaţia Română de Judo să treacă la următorul nivel, adică la cel internaţional.

„În 2012 am devenit Arbitru Continental de Judo, susţinând un examen în prezenţa Comisiei Europene a arbitrilor de judo. Au fost două probe eliminatorii,examenul oral susţinut în limba engleză şi cel practic pe tatami, în timpul competiţiei ce s-a desfăşurat la Bucureşti, fiind Cupa Mondială de feminin”, povesteşte Vasile Fuşle jr.

Vă recomandăm şi.

Şapte judoka de la CSM Satu Mare participă la Campionatul Naţional de seniori de la Iaşi

VIDEO Un poliţist braşovean, de opt ori campion naţional la judo. Are în palmares şi un titlu de vicecampion mondial

Medalii de aur şi argint pentru sătmăreni, la „Satu Mare International Masters Judo Championship”

Satu Mare



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite