Încă cinci suspecți cu AH1N1 în municipiu

0
Publicat:
Ultima actualizare:

După ce săptămâna trecută au fost confirmate două cazuri de îmbolnăviri cu virusul noii gripe, reprezentanții Direcției de Sănătate Publică Satu Mare se confruntă cu încă cinci cazuri suspecte. Rezultatele analizelor vor fi cunoscute abia spre sfârșitul săptămânii când ajung probele de la Cantacuzino.


Alte 5 probe biologice suspecte cu gripa AH1N1 au fost trimise luni, de către Direcția de Sănătate Publică (DSP) Satu Mare  la Insitutul de Boli Contagioase “I. Cantacuzino”  din București.  Potrivit  medicului epidemiolog dr. Livia Tămaș, rezultatele vor sosi până cel târziu joi. „Este vorba despre patru adulți și un copil, toți din Satu Mare. Starea lor de sănătate este bună, în acest moment“, a declarat Lidia Tămaș, purtătorul de cuvânt al Direcției de Sănătate Publică Satu Mare.


Mâine o delegație sătmăreană va pleca după încă 10.000 de doze de vaccin.  „În acest moment DSP nu ma are nicio  doză pe stoc, în schimb în teritoriu, la medicii de familie se mai găsesc“, a mai declarat Lidia Tămaș.

Satu Mare



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite