“Henteşii” sătmăreni printre cei mai pricepuţi la Festivalul de tăiat porci de la Napkor
0
Tradiţionalul concurs internaţional de tăiat porci de la Napkor (Ungaria), ajuns sâmbătă la a XIV-a ediţie, a adunat sute de oameni atât din Ungaria cât şi din România. Echipajele din România au fost reprezentate de localităţileViile Satu Mare, Ardud, Căpleni şi echipa comună formată din GAL Sud-Vest Satu Mare şi GAL Zona Sătmarului, bucătarii fiind din localitatea Cehăluţ.Summary
Cele trei echipe din judeţul Satu Mare care au reprezentat România la concursul internaţional de tăiat porci din Napkor, Ungaria, s-au întors cu premii, în concurs fiind înscrise peste 20 de echipe din ţările învecinate.
“Henteşii” sătmăreni, aşa cum sunt cunoscuţi tăietorii de porci din această zonă de ţară şi-au arătat măiestri şi la această ediţie, concursul de la Napkor fiind cea mai renumită astfel de competiţie din Ungaria.
Echipa oraşului Ardud a obţinutpremiul de „Cel mai bun caltaboş şi sângerete”, echipa din comunaViile Satu Mare a obţinut titlul de „Celmai bun măcelar” iar echipa Grupului de Acţiune Locală (GAL) Sud Vest Satu Mare, formată din bucătari din localitatea Cehăluţ, a obţinut premiul „Cea mai bună prezentare.
Pe lângă concursul propriu zis, organizatorii au pregătit un adevărat spectacol artistic pe scena amplasată pe terenul evenimentului. Vizitatorii au avut ocazia să privească bucătarii la prepararea specialităţilor culinare din porc, dar şi să cumpere produsele proaspăt pregătite. Ca în fiecare an, fiecare echipă şi-a ornate standul cu elementet radiţionale, specific zonei din care face parte, prepararea la vedere a bunătăţilor din porcfiind o atracţie pentru vizitatori.