Guvernul a alocat 10 milioane de lei Primăriei Negreşti Oaş. Banii se vor investi în finalizarea staţiunii Luna Şes dar şi modernizarea a 10 străzi

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Consiliul Local Negreşti-Oaş a aprobat, în ultima şedinţă, rectificarea bugetului local, după ce oraşul a primit de la Guvern peste 10 milioane de lei. Primăria va finaliza cu aceştia bani staţiunea Luna Şes, va moderniza 10 străzi şi un corp al Primăriei, dar va organiza şi spectacole de Crăciun.

Consiliul Local Negreşti-Oaş a aprobat, în ultima şedinţă, rectificarea bugetului local, după ce oraşul a primit de la Guvern peste 10 milioane de lei pentru continuarea lucrărilor la staţiunea Luna Şes, modernizarea unui număr de 10 străzi şi întocmirea documentaţiilor pentru alte şapte, dar şi pentru modernizarea Corpului C al Primăriei. De asemenea, au fost alocate fonduri pentru organizarea spectacolului de Moş Nicolae, a Festivalului de Datini, ediţia XVII, şi pentru iluminatul ornamental de sărbători.

Astfel, în ultima şedinţă, Consiliul Local a aprobat rectificarea bugetului cu suma de 6.747.000 lei pentru continuarea lucrărilor la pârtia de schi de la Staţiunea Luna Şes.

La capitolul străzi, bugetul a fost rectificat cu suma de 3.218.000 lei, din fonduri guvernamentale, fondurile fiind alocate astfel: 3.000.000 lei pentru începerea lucrărilor pentru modernizarea străzilor Crizantemelor, Salcâmilor, Moţilor (tronson str. Turului – str. Salcâmilor şi tronson str. Ion Creangă – str. Turului), Mihai Viteazul, DC 11 – Turului ( tronson str. Victoriei – str. Dumbrava), Primăverii, Viitorului, Pieţii, Arenei şi 1 Iunie ( tronson str. Moţilor – str. Plopilor şi prelungire str. 1 Iunie – str. Pădurii). Modernizarea acestor străzi a fost deja licitată, aflându-se în execuţie.

De asemenea, 218.000 lei au fost alocaţi pentru plata proiectelor realizate pentru modernizarea străzilor Livezilor (tronson Valea Cerbului – capăt), Tudor Vladimirescu 2 (tronson Victoriei – Borcutului – Gozureni), Borcutului 1 (tronson Tudor Vladimirescu – Luna), Pădurii, Vâltori (tronson Vrăticel – Grajduri), Popeşti 1 (tronson Valea Cerbului – Zorilor) şi Cartier Tur ( strada Morii şi Şoferilor). Lucrările pe aceste străzi se află în faza de achiziţie publică.

Pe de altă parte, 100.000 de lei, tot din fonduri guvernamentale, au fost alocate pentru modernizarea Corpului C al Primăriei (corpul în care funcţionează Serviciul de Impozite şi Taxe Locale şi Evidenţa Populaţiei), după ce pentru acest obiectiv au mai fost alocaţi în această toamnă 100.000 de lei.

În buget au mai fost cuprinşi 6.000 lei pentru studii geotehnice pentru Casa de Cultură şi pentru Baza Sportivă, obiective care vor fi finanţate din fonduri guvernamentale.

”Această rectificare bugetară reprezintă o gură de oxigen uriaşă pentru oraşul Negreşti-Oaş şi confirmarea că Guvernul se ţine de cuvânt şi ne-a alocat o parte importantă din fondurile promise. Modernizarea străzilor şi finalizarea staţiunii Luna Şes sunt priorităţi stringente, care, iată, devin realitate prin alocarea acestor fonduri”, a declarat primarul Aurelia Fedorca.

image

Spectacol de Moş Nicolae şi Festivalul Datinilor, ediţia XVII

Bugetul Casei de Cultură a fost rectificat cu suma de 49.000 de lei, sumă necesară pentru organizarea Festivalului de Datini şi Obiceiuri de Iarnă, ediţia a XVII-a.

De asemenea, pentru iluminatul ornamental de sărbători au fost alocaţi 100.000 lei, pentru cadouri de Moş Nicolae şi Moş Crăciun şi pentru spectacolul de Moş Nicolae – 50.000 lei, pentru focul de artificii de Revelion – 15.000 lei. Primarul Aurelia Fedorca a precizat că sumele alocate pentru aceste evenimente sunt la nivelul anului trecut şi că nu s-au alocat fonduri pentru organizarea unui eveniment mai amplu de Ziua Naţională pentru a se putea oferi copiilor un spectacol frumos de Moş Nicolae şi un oraş frumos iluminat.

”Consider că avem obligaţia de a continua un eveniment tradiţional precum Festivalul de Datini, iar negreştenii au dreptul să se bucure de atmosfera sărbătorilor de iarnă, copiii noştri au dreptul să se bucure de venirea Moşului şi, aşa cum se întâmplă în toate oraşele, avem dreptul să ne bucurăm împreună, în stradă, şi să admirăm un foc de artificii de Revelion”, a declarat primarul Aurelia Fedorca.

Bani pentru plata salariilor

Totodată, Consiliul Local a aprobat rectificarea sumelor alocate pentru plata salariilor angajaţilor deoarece la începutul anului nu au fost cuprinse în buget toate sumele necesare pentru plata salariilor până la sfârşitul anului. Cea mai mare sumă a fost alocată pentru plata salariilor asistenţilor personali ai persoanelor cu handicap – 110.000 lei. Pentru plata salariilor angajaţilor Primăriei au fost alocaţi– 45.000 lei, Poliţia Locală – 14.000 lei, Biblioteca – 4.000 lei, Gospodărire Comunală – 4.000 lei. La Evidenţa Populaţiei, bugetul a fost rectificat în scădere cu 13.000 lei.

Totodată, bugetul a fost rectificat cu 55.000 lei pentru plata dobânzii la creditul contractat în anul 2006.

Nu în ultimul rând, 5.000 de lei au fost alocaţi pentru cabinetele medicale din incinta şcolilor, sumă solicitată prin referat de medicul şcolar, pentru achiziţia de medicamente necesare până la sfârşitul anului.

Vă recomandăm şi

FOTO Sală de lectură modernizată la Biblioteca Judeţeană

Bibliotecă din Călăraşi va fi salvată. Consiliul Judeţean a găsit bani pentru renovare

FOTO  Prima etapă a modernizării Muzeului Judeţean Olt se apropie de final. Foiţe de aur de 24k pe pereţii muzeului

Satu Mare



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite