„Gunoi conta cultură” – final de proiect la Groapa Ecologică

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Trocul dintre Primăria Doba şi Consiliul Judeţean, concretizat cu finalizarea proiectului de construcţie a unui cămin cultural în valoare de 2.000.000 de lei la Doba în schimbul amplasării Gropii Ecologice de colectare a deşeurilor pe teritoriul comunei, încheie definitiv problermele din proiectul ”Managementul Regional al Deşeurilor Urbane şi Ecologizarea Rampelor de Deşeuri din Judeţul Satu Mare”.

„Am finalizat proiectul căminului cultural. Aveam nevoie de un teren lângă cel pe care am propus începerea lucrărilor pentru a avea şi locuri de parcare, l-am achiziţionat. Acum lucrăm la documentaţia topografică iar în prima jumătate a lunii vom demara lucrările” a declarat primarul comunei, Mihai Ghetina. Căminul cultural va avea o suprafaţă de 1.000 de metri pătraţi. La etaj va funcţiona o bibliotecă iar la parter va fi amenajată o sală de evenimente cu 250 de locuri.

„Noi am alocat fondurile necesare conform înţelegerii pe care am avut-o cu Primăria Doba, adoptând în acest sens o hotărâre de Consiliu Judeţean. Joi vom recepţiona lucrările la Celula I a gropii ecologice, iar primăria a avansat şi ea cu proiectul pentru căminul cultural”
a declarat Ciprian Fabian, purtătorul de cuvânt al instituţiei.

Ieri, reuniţi în şedinţă extraodinară, consilierii judeţeni au modificat statutul de funcţii din organigrama pentru funcţionarea Groapii Ecologice şi au extins termenul de finalizare a unui set de lucrări la proiect până la 30 noiembrie 2012. Potrivit declaraţiilor lui Ciprian Fabian, prima celulă de colectare ecologică a deşeurilor va deveni funcţională de la 1 iulie şi va putea adăposti deşeurile produse în judeţ în rumătorii cinci ani. Valoarea totală a investiţiilor realizate până în prezent se ridică la circa 28 de milioane de lei. Conducerea Consiliului Judeţean a efectuat ieri o vizită la Doba şi au dat aviz favorabil recepţiei lucrărilor.

Groapa Ecologică linişteşte spiritele pe strada Odoreului

Darea în folosinţă a gropii ecologice de la Doba va linişti spiritele şi în zona fostului depozit de deşeuri al oraşului din zona străzii Odoreului. În ultimii ani, locuitorii din zonă au depus peste 100 de plângeri la Agenţia de Protecţia Mediului, Garda de mediu şi ONG ca urmare a mirosurilor pestilenţiale degajate, pet timp de vară, de miile de tone de deşeuri depozitate acolo.

Adriana Culda, purtătorul de cuvânt al Agenţiei de Protecţia Mediului Satu Mare, a declarat pentru Adevărul de Seară că groapa a primi autorizaţie de închidere. „Deşeurile depozitate pe Odoreului vor fi acoperite, ceea ce înseamnă pentru oraş închiderea celei mai poluate zone, iar pentru locuitori – aer curat” a afirmat Culda.   


Satu Mare



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite