Gheorghe Ţârle - şeful Vămii Halmeu - cercetat pentru contrabandă cu ţigări împreună cu Nicoleta Dobrescu

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Noul şef al Vămii Halmeu, Gheorghe Ţârle, şi fosta şefă, Nicoleta Dobrescu, alături de alţi patru vameşi sunt cercetaţi de procurorii anticorupţie pentru cotnrabandă cu ţigări.

Ţârle a fost numit şef al Vămii Halmeu după ce DNA a început cercetările în cazul Nicoletei Dobrescu, aceasta fiind acuzată că a dat mită de 130.000 de euro unui miliardar clujean pentru a fi numită şefă la vamă.
Ţârle a fost transferat pe post de conducere al Vămii Halmeu anul acesta de la Vama Moraviţa. Potrivit unor surse de la vama Moraviţa, Ţârle a fost un simplu vameş, fără funcţii de conducere. „El a fost vameş timp de şase luni, de la sfârşitul anului 2010 şi până la numriea lui în funcţie la Halmeu”, spun sursele.
Direcţia Naţională Anticorupţie a început cercetările în cazul celor doi, Dobrescu şi Ţârle, dar şi în cazul a altor patru vameşi, aceştia fiind cercetaţi pentru cotnrabandă de ţigări, valaorea prejudiciului fiind de peste 3 milioane de euro.
Totodată, procurorii DNA au sesizat şi Oficiul European de Luptă Antifraudă (OLAF), deoarece contrabanda s-a făcut importând ţigări în cantităţi industriale din mai multe ţări.
Revenim cu detalii

Satu Mare



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite