FOTO Sătmărenii au participat la un marş de sensibilizare cu privire la problematica sindromului Down

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Aproximativ 150 de elevi, specialişti şi beneficiari ai Asociaţiei Langdon Down Transilvania au mparticipat vineri, 21 martie, la un marş de sensibilizare a opiniei publice cu privire la problematica sindromului Down.

Un marş de sensibilizare şi informare a comunităţii sătmărene cu privire la problematica sindromului Downa fost organizat vineri la Satu Mare, în jurul amiezii. La evenimentul organizat de Asociaţia Langdon Down Transilvania Satu Mare au participat aproximativ 150 de persoane.

Asociaţia Langdon Down Transilvania Satu Mare a organizat vineri, 21 martie, de Ziua Mondială a Sindromului Down, un marş de sensibilizare.

Specialişti, copii suferinzi de acest sindrom împreună cu părinţii, profesori şi elevi voluntari au pornit de la ora 11:00 din Grădina Romei şi s-au deplasat prin Centrul Nou, până pe pasajul Corneliu Coposu. 

Aproximativ 150 de persoane s-au strâns la această acţiune de sensibilizare a opiniei publice, care se organizează în fiecare an, de ziua sindromului down.

Asociaţia Langdon Down Transilvania este o organizaţie înfiinţată în anul 2005. Iniţiativa înfiinţării Asociaţiei Langdon Down Transilvania aparţine unor părinţi puternic motivaţi, părinţi ai unui copil cu sindrom Langdon Down, care şi-au propus să creeze o structură de sprijin superioară, cu alternative la soluţiile existente în prezent în acest domeniu în Municipiul Satu Mare.

Asociaţia are în evidenţă 40 de beneficiari cu vârste între 7 şi 30 de ani. Aceştia sunt împărţiţi în cinci grupe, din care trei pentru cei de vârsta şcolară şi două pentru adulţi, beneficiarii frecventează Centrul de Zi al asociaţiei.

Satu Mare



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite