FOTO Focar de infecţie în centrul Careiului. Peste 100 de oameni locuiesc într-un adevărat incubator de viruşi

0
Publicat:
Ultima actualizare:

În anul 2014, într-o ţară care se pretinde europeană,  în inima unui oraş cu oameni civilizaţi , Primăria Carei gospodăreşte un imobil  înspăimântător, locuit de peste 100 de persoane. Un veritabil incubator de viruşi, având subsolul inundat cu dejecţii provenite de la grupurile sanitare.

Acest focar de infecţie le oferă oamenilor un adăpost dar şi cele mai mari şanse de a se îmbolnăvi de hepatită sau de alte afecţiuni grave. Imaginile ce însoţesc relatările jurnaliştilor de la buletindecarei.ro nu sunt indicate celor slabi de înger sau celor simandicoşi. Ele şochează dar, din păcate, nu pe cine ar trebui şi anume pe cei responsabili, datorită cărora această situaţie se perpetuează de vreo trei ani de zile, perioadă în care lucrurile s-au degradat total.

Urmare a demarării lucrărilor de reabilitare a Casei de Cultură de pe strada Iuliu Maniu, calea de acces  spre locuinţele  celor ce stau in imobilul fostului internat al Liceului Agro  a fost zidită, scriu jurnaliştii de la buletindecarei.ro. Intrarea se face acum dinspre centru ,de pe Calea 1 Decembrie 1918,mai exact prin curtea din spatele sediului PSD.

La câţiva metri de singura arteră principală ce face parte din zona A, unde se investesc multe milioane pentru cosmetizări şi renovări,se află o clădire ce s-ar integra perfect în una din aşezările din Afganistan sau Siria de azi peste care a trecut războiul.”Un ghetou” cum îl numesc chiar locatarii.

“Locatarii sunt persoane nevoiaşe, de toate etniile, mare parte dintre ele fiind în posesia  unei pensii de stat .Pentru locuinţa ocupată, plătesc către Primăria Carei o  anumită sumă drept chirie dar şi utilităţile.Fiecare apartament are contor de curent şi apă. Majoritatea din ei sunt cu plata la zi a facturilor şi a chiriei chiar dacă de la 1 ianuarie 2014 aceasta s-a mărit de două ori, fără nici un anunţ prealabil sau o motivaţie”, preciează sursa citată.

Clădirea a ajuns intr-o avansată stare de degradare.Pe casa scărilor nu mai sunt geamuri ci doar găuri hidoase . Pe scări, pe paliere şi în locuinţe pute a mucegai de-ţi taie respiraţia. Deşi pare greu de crezut, în “incubatorul” de microbi locuiesc oameni. Copii care merg la şcoală, adulţi care au sau nu au un loc de muncă şi bătrâni.

 “Nu ne ascultă nimeni  dacă vrem să  ne spunem problemele noastre. Audienţe la primărie nu se mai ţin de ani de zile.Nu vin primarii aici numai când este campanie  sau dacă vine Keizer spune să facem curat dar noi  trebuie să curăţăm după cei câţiva care aruncă mereu de sus? Noi nu avem restanţe la tot ce trebuie plătit. Au spus că daca nu ne convine să plecăm”, a spus o locatară pentru buletindecarei.ro.

O tânără de 2 2 de ani se plânge că nu poate să îşi reînoiască  buletinul din cauza “domnului de la primărie”  care se ocupă de spaţiile locative şi care nu vrea să îi prelungească contractul pe locuinţă.Mai grav este că femeia are un băieţel de 9 luni căruia nu i se poate face certificat de naştere din acest motiv. “Nu mai stim la cine să mergem ca să rezolve această situatie de nesuportat” se plânge  o pensionară.

Sunt familii care au 10 copii şi stau în aceste locuinţe pline de mucegai. Unii dintre copii sunt astmatici iar alţii au grad mediu de handicap.

Vă recomandăm şi

Dezinfecţie într-o şcoală din Dâmboviţa, după ce s-a descoperit că un elev avea gripă

Elevii internaţi cu probleme digestive, externaţi a doua zi. Medicii cred că de vină pentru starea lor ar fi merele

Zona cimitirului din Valea Seacă a devenit rampă de gunoi pentru localnici

Satu Mare



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite