FOTO Cei mai buni elevi „fizicieni“ din ţară au fost astăzi înglobaţi, în lotul naţional al României

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Cei mai buni elevi în materie de fizică au fost astăzi premiaţi, la gala de premiere din cadrul Olimpiadei Naţionale de Fizică din acest an, desfăşurată la Satu Mare.

Şi municipiul Satu Mare se poate mândri cu elevi foarte buni în acest domeniu, fiind astăzi premiaţi doi sătmăreni. Primul, Mihai Margian de la Şcoala Gimnazială „Griogore Moisil“, clasa a VIII- a a obţinut premiul pentru cel mai bun experiment, din partea Alfa Vega. Acesta ocupă şi locul III din toate clasele de a VIII-a din ţară. Potrivit profesorului care l-a îndrumat de-a lungul anilor, Mihai este un elev model şi este o adevărată onoare pentru judeţul Satu Mare acest premiu, având în vedere că de ani buni nu au mai existat elevi care să se califice la olimpiada naţională de fizică.

Celălalt elev de origine sătmăreană este Alex Kiss. Acesta este fost elev al Colegiului Naţional „Mihai Eminescu“. Anul acesta a absolvit studiile la un colegiu din Bucureşti, iar acum este foarte posibil să urmeze cursurile Facultăţii Stanford din California. Astăzi , acesta s-a calificat, pentru a treia oară consecutiv în lotul naţional al României care va reprezenta ţara în străinătate. „Am terminat la o şcoală din Satu Mare, dar am câştigat premiul I pe atunci la un concurs naţional, fapt ce mi-a deschis mai multe uşi. Am primit o ofertă de la o şcoală din Bucureşti, unde voi şi absolvi anul acesta. Deja m-au contactat 11 facultăţi din străinătate, dar cred ca o voi alege pe cea din California, Stanford“, a declarat Alex Kiss.

S-au calificat în lotul lărgit de fizică, 20 de elevi selecţionaţi în ordinea descrescătoare a punctajelor obţinute la proba de baraj, astfel, primii 15 elevi, indiferent de clasă, iar următorii 5 elevi din clasa a VIII –a, IX –a, a X-a sau a XI –a. Printre elevii înscrişi în lot, se remarcă Mihai Radu Popescu, elev în clasa a XII-a la Colegiul Naţional „Mircea Bătrân“ din Constanţa. Acesta a obţinut premiul I, premiul pentru cea mai bună lucrare experimentală din ţară dar şi premiul special pentru premiile obţinute la concursurile la care a participat de-a lungul anilor.

Satu Mare



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite