Finanţele sătmărene a depăşit planul de încasări, în primele nouă luni, cu 2%

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Mircea Ardelean, directorul Finanţelor, a susţinut astăzi o conferinţă de presă
Mircea Ardelean, directorul Finanţelor, a susţinut astăzi o conferinţă de presă

Suma încasată de Administraţia Judeţeană a Finanţelor Publice (AJFP) Satu Mare în primele nouă luni ale acestui aneste  709 milioane de lei. Potrivit celor declarate de directorul instituţiei, Mircea Ardelean, încasările au crescut cu aproximativ 65 milioane de lei faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut (2012) .

Având în vedere gradul de colectare realizat în primele nouă luni al acestui an AJFP Satu Mare este în primele zece din ţară. Totodată au crescut şi sumele declarate de la 811 milioane lei, cât era în 30 septembrie 2012, la 842 milioane lei în primele trei trimestre ale anului în curs.

Suma încasată pe primele nouă luni ale acestui an la bugetul Agenţiei Judeţene a Finanţelor Publice ale municipiului Satu Mare este mai mare cu 65 milioane de lei, faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut. Aceeaşi situaţie se regăseşte şi la nivelul sumelor declarate, fiind încasaţi mai mulţi bani cu 37 milioane de lei, faţă de 2012.

Din evidenţele AJFP mai reiese că valoarea arieratelor este de 115 milioane lei, în scădere faţă de aceeaşi perioadă a anului 2012, când valoarea acestor sume era la 155 milioane lei. Ardelean a mai declarat că până la 30 septembrie au fost înregistrate un număr de 2.393 de cereri de restituire a sumelor cu privire la taxa de poluare. Ardelean spune că până în prezent au fost restituite 9,4 milioane lei.

Satu Mare



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite