Dezvăluiri şocante despre românii care şi-au chinuit copilul de doi ani: i-au îndesat şerveţele în gură şi l-au închis în geamantan

0
Publicat:

Cei doi soţi din judeţul Satu Mare care şi-au abuzat copilul de doar doi ani au fost arestaţi preventiv de Judecătoria Carei, procurorii dezvăluind că micuţul a fost supus unor tratamente greu de imaginat pentru orice abatere. 

copil generic arhiva adevarul jpg

Potrivit unui comunicat transmis, luni, de Parchetul de pe lângă Judecătoria Carei, cei doi părinţi, sunt acuzaţi că, în perioada mai - decembrie 2023, cât au locuit în Germania, au exercitat „acţiuni abuzive şi imorale asupra copilului lor", punând în primejdie gravă dezvoltarea fizică şi morală a acestuia. 

Procurorii susţin că micuţul a fost supus „unor tratamente greu de imaginat", fiind pedepsit pentru te miri ce: pentru că nu mânca cum îi spuneau părinţii, pentru că se murdărea pe el sau lucruri din casă după ce își băga mâna în pampers, pentru că nu se juca cu fratele său mai mare, de 3 ani, sau alte asemenea.

„Pentru faptul că nu își asculta părinții, copilul era lovit cu palmele sau cu pumnii, cu papucii, cu cablul unui prelungitor sau cu un băt, era legat cu bandă adezivă la nivelul gurii cu şerveţele în gură sau pus să stea într-un geamantan", se arată în informarea procurorilor. 

Micuţul a fost preluat, duminică, de asistenţii sociali ai DGASPC Satu Mare împreună cu fratele său de 3 ani, imediat ce familia a revenit în România. Băieţelul de 2 ani a fost supus unor investigaţii medicale constatându-se că acesta are multiple leziuni pe corp.

„Unele au necesitat pentru vindecare 2-5 zile de îngrijiri medicale iar altele 10-14 zile de îngrijiri medicale", spun procurorii care l-au dus pe micuţ în faţa medicilor legişti. „Leziunile au fost provocate la diferite intervale de timp. Totodată, minorul urmează să fie supus unei intervenţii chirurgicale, acesta având piramida nazală fracturată", se mai arată în comunicatul semnat de prim-procurorul Parchetului Carei, Meszaros Robert Sebastian.

În aceeaşi zi în care au ajuns în România, cei doi sătmăreni, care se numesc Agneta şi Pantelimon Gheorghiţă Tufă, au fost reţinuţi pentru 24 de ore iar luni au fost prezentaţi în faţa judecătorului de drepturi şi libertăţi de la Judecătoria Carei, care a emis pe numele lor mandate de arestare preventivă pentru 30 zile, pentru rele tratamente aplicate minorului. 

Cercetările în caz sunt desfăşurate de poliţiştii Serviciului de Investigaţii Criminale Satu Mare, sub supravegherea procurorului din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Carei. 

Satu Mare



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite