Crin Antonescu: “Mai sunt lucruri de clarificat în USL, dar coliţia nu se rupe“

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Preşedintele PNL, Crin Antonescu, a fost prezent la Satu Mare
Preşedintele PNL, Crin Antonescu, a fost prezent la Satu Mare

Preşedintele Senatului, Crin Antonescu, a declarat vineri, la Satu Mare, că în continuare mai există multe lucruri de clarificat în USL, dar că această coliţie nu se va rupe, cel puţin până în 2016, aşa cum au promis alegătorilor.

Referitor la declaraţia vicepremierului Liviu Dragnea, legată de iniţiativa legislativă a unui grup de parlamentari PNL, fără ca vicepremierului să-i fie adus la cunoştiinţă acest lucru, Crin Antonescu a declarat că sunt multe clarificări ce trebuie făcute în coliţie şi că au existat momente când şi parlamentari PSD au avut astfel de iniţiative, fără a se consulta cu colegii liberali.

De asemenea, Crin Antonescu a ţinut să sublinieze faptul că susţine în continuare ideea că primarii ar trebui aleşi în două scrutinuri şi că un singur scrutin, perpetuat pe o durată lungă, ar duce la blocarea sistemului.

„Este normal ca cel ales să aibă o maximă legitimitate şi cred că dacă acest lucru se aplica la alegerile precedente, 90% tot câştigau şi aşa.Sunt de părere că un sistem într-un singur tur, perpetuat pe o durată lungă blochează sistemul“, a precizat liderul PNL.

Crin Antonescu a susţinut o conferinţă de presă la Satu Mare, fiind însoţit de ministrul Economiei Daniel Chiţoiu, europarlamentarul Ovidiu Silaghi şi secretarul general, Eduard Hellving.

Satu Mare



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite