Ce trebuie să faceţi dacă vreţi să purtaţi verighetele înainte de nuntă

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Verighetele ar trebui duse la lustruit înainte de nuntă, dacă sunt purtate până la acest eveniment - foto: Adrian Caraba
Verighetele ar trebui duse la lustruit înainte de nuntă, dacă sunt purtate până la acest eveniment - foto: Adrian Caraba

Preoţii recomandă sfinţirea verighetelor şi realizarea unei mici slujbe de logodnă pentru cei care doresc să poartă verighetele şi înainte de nuntă.

Verighetele reprezintă cel mai important însemn al unei căsnicii, cel puţin la nivel public, fiind reperul care arată celor din jur că două persoane au decis să îşi unească destinele. 

Cei care urmează să facă nuntă îşi achiziţionează din timp verighetele, pentru a nu avea surprize neplăcute, cum ar fi să nu le ajungă verighetele la timpul potrivit pentru nuntă. 

„De obicei viitorii miri îşi comandă verighetele cu trei- patru luni, chiar şi o jumătate de an înainte, acesta fiind un pas important în organizarea unei nunţi. E o sarcină importantă, pentru că odată cumpărate, acele verighete trebuie purtate toată viaţa, deci trebuie să fie un model care să placă şi să fie comode. De aceea multă lume le realizează la comandă cu luni de zile înainte de eveniment şi le au pregătite pentru nuntă”, afirmă Alexandru Timoc, organizator de nunţi.

Preoţii au o serie de recomandări pentru aceştia pentru cei care vor să le poarte înainte de nuntă. 

„Verighetele se pot purta înainte de nuntă. Mulţi tineri viitori miri ne abordează cu această problemă, pentru că le plac foarte mult verighetele sau nu vor să le ţină în casă. Noi le recomandăm să ia legătura cu preotul de la Biserica unde se vor cununa şi să îi pună această problemă în discuţie. Majoritatea le vor da varianta de a face o slujbă scurtă de cununie, în care să se sfinţească verighetele. După aceea se vor putea purta pe mâna dreaptă, urmând ca după slujba cununie să fie mutate pe mâna stângă, unde se vor purta mereu după aceea”, afirmă preotul Cristian Chindriş.

Recomandarea bijutierilor pentru tinerii care poartă verighetele înainte de nuntă este ca cu câteva săptămâni înainte de eveniment să treacă pe la bijuterie pentru a da verighetele la lustruit, ca acestea să strălucească la fel ca atunci când le-au cumpărat.

Satu Mare



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite