Ce facilităţi fiscale oferă statul pentru angajarea tinerilor absolvenţi sătmăreni

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Agenţia Judeţeană pentru Ocuparea Forţei de Muncă (AJOFM) Satu Mare vine în sprijinul angajatorilor care încadrează în munca pe durată nedeterminată absolvenţi din promoţia 2013. Aceştia vor beneficia de scutire, pe o perioadă de 12 luni, de la plata contribuţiei datorate la bugetul asigurărilor pentru şomaj, aferentă absolvenţilor încadraţi şi primesc lunar pentru fiecare tânăr o sumă de bani.

AJOFM vine în sprijinul tinerilor absolvenţilor şi angajatorilor, confrom legii  nr.76/2013, privind sistemul asigurărilor pentru şomaj şi stimularea ocupării forţei de muncă. În acest sens, angajatorii vor primi lunar, pentru fiecare absolvent angajat, câte o sumă de bani, în funcţie de indicatorii sociali de referinţă.

Astfel, pentru fiecare absolvent vor primi, 1 indicator social de referinţă (500 de lei), în vigoare la data încadrării în muncă, pentru absolvenţii ciclului inferior al liceului sau ai şcolilor de arte/meserii, 1, 2 x indicator social de referinţă, în vigoare la data încadrării în muncă, pentru absolvenţii de învăţământ liceal sau postliceal, 1, 5 x indicator social de referinţă, în vigoare la data încadrării în muncă, pentru absolvenţii de învăţământ superior.

Angajatorii care încadrează absolvenţi sunt obligaţi să menţină raporturile de muncă sau de serviciu ale acestora cel puţin 18 luni de la data închierii contractului de muncă.

Satu Mare



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite