Câştigătorii unui concurs judeţean de eseuri, premiaţi cu o vizită la Facultatea de Studii Europene UBB

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Euro Starship 2.0, singura echipă finalistă din judeţul Satu Mare a competiţiei naţionale de proiecte „Europa mai aproape de Consiliul Naţional al Elevilor!”, a premiat câştigătorii concursului judeţean de eseuri „Valori europene în viata mea”, prin organizarea unei excursii la Facultatea de Studii Europene a Universităţii Babeş-Bolyai din Cluj-Napoca.

Pe parcursul vizitei, alături de reprezentantul Facultăţii de Studii Europene, Paula Mureşan, dar şi de Oana Onicaş, reprezentant al Departamentului Educaţional al Organizaţiei Studenţilor Universităţii Babeş-Bolyai, respectiv studentă a facultăţii şi fost vicepreşedinte al Consiliului Regional al Elevilor Nord-Vest, participanţii au avut oportunitatea de a vizita diverse săli de curs ale facultăţii şi câteva standuri.

De asemenea, participanţii au avut oportunitatea de a schimba câteva idei nu doar despre proiect şi despre oportunităţile pe care le oferă facultatea, ci şi despre perspective de viitor şi ce înseamnă cu adevărat valorile europene.

Câştigătorii concursului de eseuri, desemnaţi de către un juriu au fost premiaţi atât cu diplome, cât şi cu diferite materiale informative despre Europa şi despre tot ceea ce înseamnă oferta de studiu a singurei facultăţi de acest gen din România.

„Mă bucur enorm că am avut şansa de a vizita această facultate, alături de cei mai creativi elevi, aş putea spune, din judeţul Satu Mare. Ţin să felicit foarte mult implicarea de care au dat dovadă şi deschiderea lor către Europa", a declarat Ionuţ Eugen Radu Sava, coordonatorul echipei.

Vă reamintim că proiectul Euro Starship 2.0 este inclus în cadrul unei competiţii naţionale de proiecte, menită să promoveze antreprenoriatul social şi implicarea activă, avându-i drept iniţiatori pe trei seniori ai Consiliului Naţional al Elevilor, şi anume Diana Ioana Morea, Andrei-Cătălin Gherghu şi Andrei-Bogdan Petre, alături de Cabinetul Europarlamentarului Norica Nicolai şi organizaţia elevilor din România, reprezentată de Iulia Flavia Miron. În urma jurizării, câştigătorii concursului de eseuri au fost elevii Ionuţ Florin Tamaş şi Alexandra Ţurcaş din clasa a IX-a de la Liceul Teoretic Carei, Georgiana Filimon de la Colegiul Naţional „Mihai Eminescu” din Satu Mare şi Nicoleta Mariţa de la Colegiul Tehnic „Traiana Vuia” din Satu Mare.

Satu MarePartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite