Caravana TIFF la Carei – prima seară, aplauze în ploaie

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Proiecţia a avut loc în curtea castelului din municipiul Carei - foto: Adrian Caraba
Proiecţia a avut loc în curtea castelului din municipiul Carei - foto: Adrian Caraba

Caravana Festivalului Internaţional de Film Transilvania a poposit în turneul ei prin ţară, ca primă oprire, în municipiul Carei. Prima proiecţie a început cu mult entuziasm dar s-a terminat prematur pentru unii, alungaţi de ploaie. Totuşi cei rămaşi au aplaudat la încheierea filmului.

Un cadru cu încărcătură istorică, un gazon verde şi bine întreţinut, vreo 200 de locuri pe scaune ocupate la ora începerii filmului, oameni pe pături şi mult entziasm. Aşa a debutat prima proiecţie din cadrul Caravanei TIFF, care a avut loc în municipiul Carei. Filmul „Întâmplări ciudate”a fost primul din cele trei care vor fi proiectate la Carei cu ocazia prezenţei caravanei.

Lumea nu s-a mişcat şi nu s-a foit prea mult în zona destinată filmului, semn că dacă nu afost vorba de cultura pentru astfel de evenimente, cel puţin a existat bun simţul necesar pentru a nu deranja lumea din jur cu plimbări prin faţa ecranului de proiecţie, vorbit la telefon sau alte activităţi care nu au legătură cu filmul. Atmosfera a fost atât de liniştită şi relaxantă încât doar cerul de deasupra capului şi iarba de sub picioare te-a făcut să îţi aminteşti că eşti în aer liber şi nu într-o sală de cinema.

Până şi vremea a ţinut cu organizatori până laun moment dat, temperatura fiind acceptabilă, până când primii picuri au început să se facă simţiţi şi lumea a început să părăsească locul destinat vizionării filmului. Totuşi, o parte dintre ei s-au încăpăţânat să rămână, chiar dacă ploaia devenea tot mai deasă şi mai rece. Ascunşi sub copaci sau rămaşi pe scaun sub umbrelă, oamenii au gustat cele şase scurt metraje care au compus prima proiecţie până la final, sunetul aplauzelor printre picurii de ploaie fiind sesizabil timp de zeci de secunde.

Miercuri, 20 iulie şi joi 21 iulie urmează două noi proiecţii în cadrul Caravanei TIFF de la Carei, cu începere de la ora 21:45, intrarea fiind liberă. 

Satu Mare



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite